Szabadabbá tették a SZÉP-kártyák felhasználását

A cafeteria kártyák alszámlái között szabaddá tették az átjárást az év végéig. Így például az eddig utazásra, szállásra, kulturális programokra szánt keretet most a vendéglátásban használni lehet.

A járványhelyzetben a cafeteria felhasználása is problémába ütközött: a SZÉP kártyák bizonyos alszámláin ugyanis gyakorlatilag beragadtak az itt elkülönítve gyűjtött keretösszegek. Ugyanis a szállást és rekreációs célokat finanszírozó zsebeket az elmúlt másfél évben kevesen tudták használni, hiszen a szállodákat most csak üzleti célból vehetjük igénybe, kulturális rendezvények pedig hónapok óta nincsenek. Így azok közül, akik tavaly nyaralásra gyűjtöttek a cafeteria számlájukon, sokan nem tudták azt felhasználni. Ez azért is jelent gondot, mert az alszámlákon gyűjtött összegek két évig őrzik meg a teljes értéküket, utána a bankok kamatot számolnak fel érte.

Éppen ezért nemrég arra nyújtottak be törvényjavaslatot, hogy szabaddá tegyék az átjárást a SZÉP-kártya zsebei között, és így például a szállásra félretett összegből a vendéglátóhelyeken meleg ételt lehessen vásárolni, vagy akár egészségügyi célokra fordítani. Csütörtök este jelent meg a magyar közlönyben, hogy a törvényjavaslatot jóváhagyták, a rendelet az év végéig szól. A könnyítés a rendelet kihirdetése utáni tizedik napon, azaz jövő vasárnap lép életbe.

Megosztás