Egy nagykorpádi férfi a gázolás áldozata

Előtte két perccel cseréltünk, mondta az Atádhírnek a munkatársa. Az 54 éves nagykorpádi lakos forgalomirányítást végzett éppen Berzence és Nagyatád között, amikor halálra gázolta egy kisteherautó ma délelőtt.

Mint arról beszámoltunk, a tragikus baleset a 681-es út 12-es km-nél történt: az aszfaltozásnál forgalomirányítást végző közúti dolgozót eddig tisztázatlan körülmények között elütötték.

A helyszínen nemrég éppen ismét teljes útzár volt, mert éppen a baleset körülményeit rekonstruálta a rendőrség. Úgy tudjuk, főként azt vizsgálták, mennyire voltak  láthatók a figyelmeztető jelzések. A halálos baleset körülményeit egyébként a Nagyatádi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya igyekszik kideríteni. 

Munkatársunknak a helyszínen a közút egyik dolgozója elmondta: az eset előtt két perccel cserélt a kollégájával, addig ő irányította a forgalmat. Amikor a gázolás történt, ők háttal álltak az esetnek, annyit láttak aztán, hogy a kisteherautó messzebb állt meg. Egyébként, mint kiderült, Nagyatád felől haladt Berzence irányába.

Egy fiatal sofőr vezette, információnk szerint az ország más vidékéről való. A fiatalember a helyszíneléskor a földön ült, egy pléddel letakarva, láthatóan összeomlott, talán sokkot kapott, falfehéren meredt maga elé.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az elmúlt hónapokban több figyelemfelhívó videót is közzé tett olyan balesetekről, amelyek során egy útpályán munkálatokat végző gépükbe hajtottak. Ezen a felvételen pl. a leállósávon haladó, és ott szabályosan dolgozó, kaszálási munkákat végző közutas gépbe csapódott be egy személygépkocsi.

Tavaly májusban egy ennél is durvább belerohanást rögzített egy fedélzeti kamera:

Megosztás