Ők a Bertók László Versmondó Emlékverseny győztesei

A felnőttek között a nagyatádi Hosszú Katalin, ifjúsági kategóriában pedig a szekszárdi Főglein Liza Kató lett az első helyezett. Nagyatád Város különdíját az Ady gimnázium tanulója, a böhönyei Zarka Nelli Virág kapta.

A dunántúli online versmondó emlékversenyt középiskolásoknak és felnőtteknek hirdették meg idén a szervezők. A felhívást a tavaly elhunyt Kossuth- és József Attila-díjas író, költő, Nagyatád díszpolgára születésnapján tették közzé.

A versenyre mindenki két verssel nevezhetett: egy szabadon választott és egy Bertók-költeménnyel. A járványhelyzetre való tekintettel idén online szervezték a megmérettetést, videófelvételt küldtek be a résztvevők. Az idei évtől, sajnos már  emlékversenyként hirdették meg az alkalmat, tekintettek arra, hogy Bertók László tavaly elhunyt.

A Vojkovics Gyuláné, Szakályné Pintér Mária és Vránics Ildikó által szervezett verseny zsűrijének tagjai voltak: Lehelné dr. Dömény Katalin nyugalmazott főiskolai docens és Sajtosné Dr. Csendes Gyöngyi PhD nyugalmazott egyetemi docens.

A felnőtt kategóriában három nevező közt dőlt el a verseny. A végeredmény:

Hosszú Katalin
Péterné Bakos Mariann
Kisfalvi Ivett

Ifjúsági kategóriába összesen tizenhét versmondó nevezett. Az első három helyezett:

Főglein Liza Kató
Ambrus Kincső
Lang Barbara

Az ifjúsági kategóriában kialakult szoros mezőny kemény fejtörést okozott a zsűri tagjainak. Így a helyezettek mellett több versmondó teljesítményét is kiemelkedőnek értékelték, akiket a zsűri dicséretben részesített, és egyben elismerő oklevéllel jutalmazott:

Zarka Nelli Virág
Váradi Stefánia
Mustos Absolon
Peti Soma József
Orsós Noémi

Ormai István polgármestere évek óta a Bertók László versmondó verseny fővédnöke, aki minden évben Nagyatád Város Különdíjával jutalmazza a legjobbnak ítélt nagyatádi kötődésű versmondót. Az idei online versmondó emlékverseny szavalói közül Nagyatád Város különdíjában részesült:

Zarka Nelli Virág

Megosztás