Heves zivatarok is lehetnek kedden délután

Somogyban másodfokú, narancssárga veszélyjelzés van érvényben. Az előrejelzések szerint délután érkeznek a zivatarok.

Egy kiterjedt zivatarrendszer éri el a térségünket, amely a délutáni és az esti órákban egyre többfelé fog viharokat okozni. A HungaroMet jelzése alapján Somogyban hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani kedden délután. A villámlások mellett kockázatot jelenthet a jelenséget kísérő szél, jégeső is – írják. Továbbá arra is felhívják a figyelmet, hogy rövid idő alatt akár 25-30 mm csapadék is hullhat a térségünkben.

Közben az IharosMET, a térségünk időjárásával foglalkozó szakmai portál azt írja, hogy az igazán károkozó események tőlünk délre fognak inkább zajlani, a határainkon kívül.

A zivatarrendszer éjszaka már áttevődik az ország északkeleti felére.

Forrás: met.hu

Szerdán a napos időszakok mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és ismét számítani kell többfelé záporok, zivatarok kialakulására, helyenként hevesebb viharokra is. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz a déli-délnyugati, illetve a nyugatias szél. Helyenként párás, ködös lehet a hajnal. Reggel 11-18 fokot mutathatnak a hőmérők. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 28 fok között alakul, de a záporokat, zivatarokat követően ismét jelentősebb mértékben lehűlhet a levegő – írja az Időkép.

(A kiemelt kép illusztráció, forrás: depositphotos.com)

Megosztás