Így bonyolítják le a kézilabda NB 2 rájátszását

Elkészült a kézilabda NB 2 alsóházi rájátszásának csoportbeosztása a férfiaknál. A nagyatádiak Kalocsára és a főváros környékére utaznak.

Az idei kiírásban másképp zajlanak a kézilabda NB 2 küzdelmei. Az alapszakaszban 8 csapat alkotott egy csoportot, összesen pedig 64 gárda vesz részt a harmadosztályú küzdelmekben. Az alapszakaszt követően az első négy helyezett a felsőházi, míg az utolsó négy az alsóházi rájátszásba kerül.

A Nagyatádi RKC az E jelű csoport utolsó előtti helyéről kénytelen az alsóházi rájátszásban folytatni a szezont, az ellenfelek az F jelű csoport utolsó négy helyezettjéből kerültek ki. A szabályzat szerint az alapszakaszból az azonos rájátszási csoportba kerülő csapatok már lejátszott, egymás elleni mérkőzéseinek eredményeit áthozzák, a szomszédos csoportból jövő 4 csapat ellen kell a rájátszásban oda-vissza játszani.

A csoportbeosztás a minap készült el, eszerint pedig, bár a szövetség Dél-Nyugat csoportnak nevezi, a nagyatádiak egy budakeszi, egy budapesti, egy dunaharaszti és a kalocsai csapattal is játszanak a tavasz folyamán.

A tabella – a hozott pontok alapján – jelenleg így áll:

A rájátszás végén a csoportok hatodik, hetedik és nyolcadik helyezettjei kiesnek a vármegyei bajnokságokba.

Hamarosan elkészül a sorsolás, a meccsek beosztása a programjaink közé is felkerül.

Megosztás