A Dal 2024 első elődöntőjébe jutott a 19 éves berzencei fiú

Bradics Jácint Miért félnék álmodni című dalának rock műfajba átdolgozott változatával versenyez a Duna TV tehetségkutatójának első elődöntőjében március 9-én, szombaton. A műsor 19:35-kor kezdődik.

Öt éve a családi zenekarunk énekeseként szereztem meg a színpadi tapasztalataimat. A Reflex zenekarnak sokat köszönhetek, rengeteg kellemes emlék fűződik a három tagú együttesünkhöz. Az elmúlt két évben több feldolgozást is készítettem, ezeket feltöltve a videómegosztóra, így talált rám a Strong Record lemezkiadó, és így lett a menedzserem Tilinger Attila, akivel nagyon könnyen működik a közös munka. Az első nekem írt dalt a kiadó benevezte A Dal 2024 dalválasztóba, ahol a közel ezer versenydal közül a legjobb 60-ba választottak be, majd az első felvett műsor alkalmával kerültem be a TOP 40-be, ezzel az élő válogatókba. A harmadik válogatóban a kapható 50 pontból 45-öt szerezve jutottam a crossover elődöntőbe, a nézőktől kapott 10 pontért pedig különösen hálás vagyok. November vége óta folyamatosan dolgozunk, jelenleg is a próbák zajlanak, szombaton az első elődöntőben lépek fel, amelyben rock stílusban kell elénekelnem a dalomat. Attila Muck Ferenc, Hiegl Gergő és Fülöp Adrián közreműködésével elkészítette a rock verzió demó verzióját, a zenekar pedig az adásban élőben játssza majd. Ez ismét hatalmas élmény lesz, mert nagyon profi session zenekarról van szó, akik képesek improvizálni és ugyanúgy élvezik a zenét, mint én. Nagy vágyam a döntőbe kerülés, hiszen akkor a március 23-i döntőben a Magyar Rádió szimfonikus zenekara kísérné a dalomat és egy komoly lépést tennék azirányba, hogy az én dalom legyen a 2024-es év slágere. Nagyon fáradtak vagyunk már, sok munka van mögöttünk, de olyan csapattal dolgozom együtt, akik a legjobbak a zeneiparban. Büszke vagyok rá, hogy az első dalomat a Petőfi Rádió már rendszeresen játssza, emellett pedig most készül egy kimondottan rádió kompatibilis dal, ami hamarosan szintén hallható lesz az országos csatornán. Készülnek közben a legújabb dalaim, a reményeink szerint idén megjelenik az első lemezem is. – mondta az énekes az Atádhírnek.

Jácint Miért félnék álmodni című dalához videóklip is készült, melyet már több mint százezren láttak az egyik legnagyobb videómegosztó portálon.

Fontos különbség a válogatókhoz képest, hogy az elődöntőben már nem a dalok alatt, hanem az összes dal elhangzását követően várják a közönségszavazatokat alapdíjas SMS-ben, arra a 6 produkcióra lehet ily módon voksolni, melyet a zsűri nem juttatott tovább. A berzencei fiú bízik benne, hogy a produkciója elnyeri a zsűri tetszését, de a nézők támogatására is számít, ha nem jutna tovább.

A műsor online is követhető a MédiaKlikk felületén.

Megosztás