Így változik a busz- és vonatközlekedés március 15-én és a húsvéti ünnepek idején

Közzétette a MÁV-VOLÁN-csoport a hosszú hétvégére és a közelgő húsvéti ünnepekre vonatkozó tájékoztatását. A társaság a várhatóan nagyobb utasforgalom okozta kényelmetlenségek elkerülésének érdekében az online jegyváltást és az elővételt javasolja.

A mai napon, március 14-én, csütörtökön már a hét utolsó munkanapja és tanítási napja szerint közlekednek a Volánbusz járatok. Nagyobb változást hoz a holnapi nap, március 15-e, ez ugyanis munkaszüneti nap, az ezen a napon közlekedő járatok megtekinthetőek a menetrendek.hu weboldalon.

Március 16-án a szabadnapokra vonatkozó menetrend lesz érvényben, visszaáll a megszokott közlekedési rend.

Március 27-én, szerdán a hét utolsó tanítási napjára érvényes menetrend alapján közlekednek a járatok, március 28-án, csütörtökön pedig a hét utolsó tanítási szünetes munkanapja szerint szerveződik a tömegközlekedés.

Március 29-e, péntek munkaszüneti nap, március 30-a, szombat szabadnap, április 1-je, hétfő pedig munkaszüneti nap, a tanítási szünet szerinti menetrend április 5-éig, péntekig lesz érvényben.

A március 15-ei hosszú hétvégén bizonyos InterCity vonatok az átlagosnál több kocsival közlekednek, a helyfoglaltság követhető az Elvirán, ahol érdemes előre megváltani a menetjegyet.

A vonatközlekedésben az alábbi változások várhatóak a napokban:

  •     március 14-én a pénteki napra,  
  •     március 15-én a szombati napra,
  •     március 16-án az ünnepnapi, 
  •     március 17-én a vasárnapi,
  •     március 18-től a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

(Kiemelt kép: depositphotos.com)

Megosztás