Jól halad az idősek otthona felújítása

A kivitelezést végző vállalkozó engedélyével bemehettünk a felújítás alatt álló Naplemente Idősek Otthonába. 

A tetőre új cserepek kerültek, a nyílászárók nagy részét is kicserélték, ezek kívülről is látszanak. Az épületben azokat falakat, amiket a szükséges volt, elbontották, illetve új falakat építettek. A belső tér elrendezésénél figyelembe vették az akadálymentességet, azaz a vizesblokkok könnyen elérhetők lesznek az idősek számára.

A fűtési rendszer belső része (ezt az épületet is geotermiális energiával fogják fűteni) elkészült, illetve a padlásfödémet is leszigetelték. 

A következő héten kezdődnek a látványosabb munkák: egyebek között a külső és belső festés, a homlokzat szigetelése, illetve a tetőre napelemek kerülnek – tájékoztatta az Atádhírt Kömpf Róbert, a kivitelezést végző Kronell Kft. ügyvezetője.

A kivitelezés várhatóan őszre elkészül, ezt követően az idősek visszaköltözhetnek a megszokott, ám felújított helyükre a kollégiumból.  A beruházás összesen bruttó 263 millió forintba kerül, ebből az Európai Unió 229 millió forintot finanszíroz, míg az önkormányzat 34 millió forintot saját forrásból biztosít.

(Fotók: Ormai Bálint)

Megosztás