Júliustól az MVM Next lesz az egyetemes áramszolgáltató Nagyatádon

E.ON Áramszolgáltató Kft. már 2022 óta az MVM Zrt. tulajdonában áll, június 30-án azonban beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be, a változással járó átállás az ügyintézést is érinti.

Július 1-től az MVM Next lesz az ország teljes területének egyetemes áramszolgáltatója. A szolgáltatóváltás miatti informatikai átállás következtében 2024. június 28-ától várhatóan két hétig nem lesz elérhető az árammal kapcsolatos ügyintézés, az előre fizetős mérőkhöz feltöltőkód sem vásárolható ebben az időszakban.

A hálózat üzemeltetője a Dunántúlon továbbra is az E.ON lesz. Az egyetemes szolgáltatói szerződés nem változik, végszámlát nem készítenek. Az MVM Next első számlája valószínűleg a megszokottnál később érkezik és változik a számlák fizetési határideje is.

Azoknak az ügyfeleknek, akik átutalással rendezik a számlát, a változást követően az új számlán feltüntetett bankszámlaszámot kell használniuk, amely eltér a korábbitól.

Az online bankkártyás fizetés az MVM-nél a CIB Bank felületén keresztül zajlik, az E.ON által alkalmazott OTP Simple rendszer helyett.

A dunántúli településeken a jövőben is az E.ON leolvasói végzik az éves mérőóra leolvasást.

A társaság arra kéri az ügyfeleket, hogy halaszthatatlan ügyeiket minél előbb, még a szolgáltatóváltást megelőzően indítsák el a kellemetlenségek elkerülésének érdekében.

További információ: https://www.eon.hu/hu/rolunk/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/egyetemes-szolgaltato-valtozas-2024-julius-1tol.html

(Nyitókép: MTI)

Megosztás