Kivirágzott a város

Virágba borultak a fák és a bokrok Nagyatádon. A korai tavasz miatt a kertekben a gyümölcsfák is virágot bontották, ám sajnos a hétvégi napokra enyhe éjszakai fagyokat jósolnak a meteorológusok.

Tavaszt érez a természet, a március beköszöntével egyre-másra borulnak virágba Nagyatádon a fák, bokrok. A virágoskertekben is sorra nyílnak a kiültetett növények, nárciszok, ibolyák bontanak bimbót, a barackfák is hirdetik a tavaszt, míg az Ámor-erdőben végeláthatatlan fehérlenek a hóvirágok.

Nem is csoda, hisz az idei február hetedik lenne a mért legmelegebb márciusok közül. Olyan meleg volt, hogy kereken 7 fokkal haladta meg a februári középhőmérséklet az 1991-2020 között mért középhőmérsékleteket. Mindez, persze, az időjárási szélsőségeknek is kedvez, dr. Kovács Erik, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója tegnapi cikkében azt írta: 80 százalék felett van annak a valószínűsége, hogy már májusban kora nyári hőhullámokkal kell számolnunk.

Visszatérve a jelenbe: a hét vége felé fagypont alá hűlnek az éjszakák, és ha ez nem lenne elég, a szél is feltámad majd. Jövő héten a jelenlegi tudásunk szerint megszűnnek az éjszakai fagyok, ugyanakkor csapadékosabb napokra kell számítani Nagyatádon és környékén.

Forrás: met.hu

(Fotók: Ormai Bálint)

Megosztás