Meglepetésműsorral ballagtatták el a NASZI végzős diákjait

Péntek délelőtt tartották a nagyatádi szakképző Iskola végzős diákjainak utolsó osztályfőnöki óráit, melyeket követően sorfal mellett átvonultak a sportcsarnokba a ballagási ünnepségre. A hagyományos ceremónia különleges rapműsorszámmal bővült, mely meglepetés volt a diákok számára.

Pénteken tartották városunkban a középiskolások ballagási ünnepségeit. A szakképző iskolából idén összesen 62 végzős diák kezdi meg a záróvizsgáit a jövő héten: a 3/11. A osztály gépi és CNC forgácsoló valamint ipari gépész szakos tanulói, a 3/11. B osztály burkoló, festő-mázoló-tapétázó és kereskedelmi értékesítő szakos diákjai, a pincér, szakács és cukrász szakos 3/11. C osztály tanulói és a 13.N érettségire felkészítő osztálya.

A ballagó osztályoknak 12:20-kor tartották az utolsó osztályfőnöki óráit, ahonnan ünnepélyes keretek között, virággal díszített folyosókon és az alsóbb évfolyamosok sorfala mellett átvonultak a ballagási ünnepség helyszínére, a Városi Sportcsarnokba.

A ceremónián jelen volt városunk polgármestere, Ormai István is. A diákoknak az iskola igazgatója, Döméné Lajos Katalin mondott búcsúbeszédet, melyben megannyi életre és a munka világára felkészítő tanáccsal látta el a fiatalokat. Köszöntőjében egyebek között Németh Lászlótól idézett, felhívva arra a figyelmet, hogy az itt tanultak fontosságára majd csak a későbbiekben fognak ráeszmélni:

Az, hogy az iskola – és benne a tanár – milyen volt, csak jó tíz évvel az iskola elvégzése után kezd kiderülni. A tanár nem is tudja – fogalma sincs -, hogy mikor hat igazán a növendékre, egy gesztussal, egy szóval, odavetett tréfás félmondattal.”

Az ünnepség hagyományos részeként a felsőbb évfolyamosok három jelképes tárgyat adtak át az alsóbb évfolyamosoknak: az iskolát jelképező zászlót, a tanulást jelképező könyvet, és a szakmát jelképező szerszámot. Az ünnepség egy új elemmel is gazdagodott: a diákönkormányzat leköszönő elnöke, Hárs Dóra Dominika átadta az elnökséggel járó feladatokat és kötelességeket jelképező érmet az újonnan megválasztott elnöknek, Drávecz Ramónának.

A műsorban több verset és dalt adtak elő az iskola diákjai és tanárai. Külön meglepetésként pedig a 13.N végzős diákja, Kozma Gergő egy saját szerzésű rapszámot énekelt el a 3/11. C osztály tanulója, Somogyi Roxána kíséretében.

Ezt követően az iskola igazgatója átadta a jutalomkönyveket a kiemelkedő eredményeket elért tanulóknak. A diákok jó tanulmányi eredményért, szakmai versenyen való részvételért, illetve az iskolaközösségért tett munkálataikért kaphattak elismerést.

Az ünnepség végén a ballagó osztályok átvonultak az életet jelképező kapun.

(Fotók: Szigeti-Grunner Fanni)

Megosztás