225 billentyűvel szólt a muzsika öt napon át

5 napos zenetáboron vett részt és ezzel egybekötve minden este zenés táncos mulatságot tartott a 8. alkalommal városunkba látogató Akkordeon Tánczenekar.

A héten minden este a harmonika zümmögésétől és a jókedvtől volt hangos a Solar Hotel. Ami nem is véletlen, hiszen egy egész zenekar költözött be a szállodába. A nosztalgikus tánczenéket játszó Akkordeon csapata Győrből érkezett Nagyatádra, idén a 8. alkalommal. Látogatásuk a szokásos, mondjuk így, edző-gyakorló táboruk.

5 harmonika szólt minden este
5 harmonika szólt minden este

Az amatőr csapat vezetője, Scharek Béla szerint nagyon kellemes fogadtatás várja őket itt minden évben. Mint mesélte, a tánczenekar amatőr zenészekből áll, és csaknem 20 éve muzsikálnak együtt.

9 évesen kezdtem tangóharmonikázni, most vagyok 73 éves  – mondta el Béla. – Sok hangszeren játszok, aztán pár éve újra kikötöttem a harmonikánál, mert a zeneiparban éppen arra volt kereslet. Nagyon lelkes csapatot tudtunk összeállítani, szeretünk játszani. Itt amolyan zenei tábort szerveztünk magunknak: délelőtt gyakoroltunk, délután pihentünk, este pedig játszottunk a nagyérdeműnek. A nagyatádiak pedig mindig nagyon érdeklődőek, a héten többször is volt úgy, hogy nem csak a hotel előtt, de még az utca túloldaláról, a parkból is minket hallgattak, sőt még az ablakokból is kilógtak a nézők. Ma lépünk fel utoljára, de jövőre természetesen ismét el szeretnénk ide látogatni.

Béláék csapata a 60-as, 70-es éveket idéző nosztalgikus tánczenéket játsszák, a kottákat a zenekarvezető írta kézzel a tagoknak. Van köztük 2 trombitás, 2 gitáros – ebből az egyikük énekes –, 1 dobos és összesen 5 harmonikás. Legtöbbjük már nyugdíjas, ám most is ugyanolyan lelkesen és vidáman játszanak, mintha csak 20 évesen egy csehóban adnának elő. Minden este megközelítőleg 200 érdeklődő várta az Akkordeon Tánczenekar koncertjét. 

Fotók: Györke József

Megosztás