hirdetés
2019. December 12, Csütörtök
Gabriella napja

23 tűzeset egy nap alatt! Szerző: Katona József | 2019-03-05 10:37:05 | Címkék: égett, katasztrófavédelem, tűzeset, tűzoltók, nagyatád

Nagyatádon egy melléképület égett le, Lábodnál 10 hektáron égett az erdő aljnövényzete, Szenta közelében pedig egy 100 éves gyertyános, tölgyes gyulladt föl. Helyszíni fotókkal!

Szabadtéri tüzek adták a tűzoltói munka nagy részét Somogyban hétfőn, s az erős szél is nehezítette az egységek munkájukat. Öt esetben kidőlt fák eltávolítását végezték a tűzoltók.

19 esetben szabadtéri tüzek oltását végezték önkéntes, önkormányzati és hivatásos tűzoltók. A három legnagyobb kiterjedésű tűz Csurgó külterületén, Lábodnál és Somogyszentpálnál pusztított. Előbbi helyszínen egy 1.5 hektáros csemetés és egy 100 éves gyertyános, tölgyes aljnövényzete égett háromhektáros területen. A nagyatádi, nagykanizsai, zalakarosi hivatásos és berzencei önkéntes tűzoltók kéziszerszámok és gyorsbeavatkozó sugarak segítségével akadályozták meg a tűz továbbterjedését. Lábodnál 10 hektáron égett az erdő aljnövényzete. A tűz lakóingatlanokat is veszélyeztetett. A lábodi és a görgeteg önkéntes tűzoltók is segítették a szigetvári, a kaposvári, a nagykanizsai hivatásos, valamint a böhönyei önkormányzati tűzoltók munkáját.

Somogyszentpálnál 15 hektáron égett a száraz fű, alacsony füves vegetáció. A kiérkező marcali egységek valamint a somogyszentpáli önkéntes tűzoltók szikracsapókkal és puttonyfecskendőkkel dolgoztak a lángok megfékezésén.

Kaposváron egy Berzsenyi utcai lakás erkélyén két fotel kapott lángra, s a tűz átterjedt az ablak műanyag redőnyére, a párkányára. A KÖTÉL Egyesület kiérkezése előtt egy rendőr bejutott a lakásba és megkezdte az oltást. A lángokat a megyeszékhely önkéntesei fojtották el és a kigyulladt anyagoktól megtisztították az erkélyt.

Cserénfa külterületén is mintegy 4 hektáros területen égett az aljnövényzet és megsemmisült egy présház is. A tüzet a kaposvári hivatásos és a szentbalázsi önkéntes tűzoltók oltották el.

Nagyatádon egy fából készül melléképület égett le az éjszaka folyamán, amiben összehordott hulladékot tároltak. A tűz a közeli hétvégi házra nem terjedt át.

Fölgyulladtak a fák is
Fölgyulladtak a fák is - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Vissza az előző oldalra