370 dzsúdós versenyzett Kaszón

19 egyesület több mint 300 hazai és 60 ukrán sportolója vett részt a hétvégén a Somogyszobi Judo Club által rendezett 8. Dél-dunántúli Nyílt Rangsorversenyen. Fotókkal.

A Dél-Dunántúlon kívülről is érkeztek versenyzők az eseményre, egyebek között Dunaharasztiból, Kiskőrösről és Szombathelyről.  Az ukrán sportolók közül húszan Zalaegerszegről, húszan Kaposvárról és húszan a Veszprémi Judo Egyesülettől érkeztek.
A Somogyszobi Judo Club 16 versenyzőt indított, akik mind éremmel gazdagodhattak.

A Nagyatádi Judo Club számára különösen eredményes volt a rangsorverseny. A 10 év alatti, Diák „D” korosztályban 1. helyezést ért el Gergely Natália, Király Máté, Kiss Bendegúz, Szabó Menyhért és Illés Gellért. Harmadik lett Bausz Olivér, Horváth Olivér, Somogyvári Zsombor és Nagy Zalán.

A Diák „B” korosztályban ugyancsak 3. lett Nagy Timót (-50 kg). 

A Diák „A” korosztályban aranyérmes lett a -41 kg-osok között Orbán Emma, a 66 kg-osok súlycsoportjában pedig Bálizs Balázs.

A serdülő korosztályban a dobogó legfelső fokára állhatott a -60 kg-osok között Nagy Nándor, ugyanitt 2. lett Tulézi Botond (-36 kg), és szintén ezüstérmet szerzett Orbán Emma (-40 kg) és Bálizs Balázs (-66 kg), ráadásul ők ketten az egy korosztállyal idősebbek között.

Szintén ún. felversenyző volt Nagy Nándor az ifi korosztályban (-60 kg), ahol megszerezte a 2. helyezést. Őt egyébként díjazták a megnyitón a múlt év legeredményesebb nagyatádi versenyzőjeként. Ugyanitt lett harmadik Birics Bonifác (-73 kg).

A szervezők külön köszönetet mondtak a Nagyatádi Ritmikus Gimnasztika és Szabadidő Sport Egyesületnek a színvonalas bemutatójukért.

Megosztás