2021. Április 18, Vasárnap
Andrea, Ilma napja

A Magyar Kultúra Napja Nagyatádon 2021. Szerző: Katona József | 2021-01-18 17:51:00 | Címkék: nagyatádi kulturális és sport központ, magyar kultúra, ünnep

Rendhagyó módon köszöntik idén a jeles ünnepet nagyatádi előadók és a kulturális központ munkatársai: a képernyők elé hívják a közönséget egy-egy műsorszám, majd a hat produkcióból álló összeállítás megtekintésérére.

Évről-évre teltházas előadással ünnepeljük január 22-ét Nagyatádon, amely 1989 óta a Magyar Kultúra Napja: Kölcsey Ferenc ezen a napon fejezte be a Himnusz írását.

- Ez a nap számunkra az egyik legfontosabb ünnep és egyben a kulturális évad kezdete - mondta Pünkösd Márton, a Nagyatádi Kulturális és Sport Központ igazgatója. - Hagyományt teremtettünk, és ezt a hagyományt őriztük mindeddig. Az idei év másként alakult. Személyesen nem találkozhatunk a közönséggel, de néhány napig egy-egy műsorszámmal invitáljuk őket jelképesen a színháztermünkbe.

Mától az Atádhíren közzé teszünk egy-egy műsorszámot, január 20-án pedig a Nagyatádi VTV adásában megtekinthetik a teljes összeállítást. Ebben könnyű- és komolyzene is felcsendül, valamint néptáncot is láthatnak majd.

- A próbák és a felvételek számunkra felidézték azokat a közösségi élményeket, melyeket szeretnénk a nagyatádiakkal is mielőbb megosztani - mondta az igazgató, hozzá téve: hálásan köszönik valamennyi előadó önzetlen közreműködését.

Vissza az előző oldalra