Atádfesztivált szervez DJ BL4CK

A nagyatádi fiatal Somogy 3. legnagyobb fesztiváljának zenei programját szervezi, esténként megmozgat 2000 embert. A Club Vulcanban teltházas bulikat tart, producer, és remixeket készít. Nyárra tervezi az Atádfesztivált.

Fekete Soma hat éve él Nagyatádon, előtte a középiskolai gyakorlatát végezte a cukrászdában és a kenyérgyárban, aztán megismerte a jelenlegi feleségét, Brigittát – természetesen egy buliban -, és ideköltözött egy 20 ezer forintos albérletbe.

Fekete Soma. Fotó: Röhrig Dániel
Fekete Soma. Fotó: Röhrig Dániel

14 éves korom óta foglalkozom zenével, fiatal korában apukám is tartott bulikat, persze, még kazettákkal és lemezjátszókkal, szóval, jártam rendezvényekre, DJ-versenyekre, ellesni a szakmát. 15 évesen tartottam az első bulit: a DJ volt az ismerősöm, de ő aznap éppen a szülinapját ünnepelte, így aztán hamar szalonképtelen lett, úgyhogy én csináltam helyette. Még nem voltam 20, amikor megbízott egy balatoni diszkó tulajdonosa, hogy menedzseljem a helyet a barátaimmal. Egy 10-15 fős csapattal dolgoztunk, én zenéltem, mi csináltuk a grafikát, a plakátokat,a lányok kiosztották a lellei sétányon, ők pultoztak, a srácok pedig biztonsági emberként dolgoztak, és, persze standoltunk meg takarítottunk.

A második szezon után költözött Nagyatádra. A kultúrházi bulikba járt zenélni Pünkösd Márton iránymutatásával. 2018 májusában tartotta az első bulit a Club Vulcanban. Hallották, hogy ügyes, elhívták.

Akkor már volt saját DJ-pultom, sok-sok munkával szedtem rá össze a pénzt. Az egymilliós felszerelés két modern lejátszóból és egy négycsatornás keverőből áll. Kezdetben havi egy bulit tartottunk, aztán szereztünk promotereket az akkori végzős osztályokból, ők terjesztették, híresztelték a bulit, meghívták az ismerőseiket, cserébe ők ingyen bejöhettek. Egyre jobban mentek a rendezvényeink, 19 tavaszán már sztárvendégeket is hívtunk. Most már havi kettőt csinálunk, karácsony és húsvét környékén, más kiemelt időszakokban akár többet is.

Többek között Szecsei Attila és Metzker Viktória is volt már sztárvendégük, a húsvét előtti szombatra várják Náksi Attilát, Soma bízik benne, hogy halloweenkor pedig a Rádió 1 műsorvezetője, a lemezlovas Cooky jön Nagyatádra.

Egy-egy buliban átlag 2-300 ember szokta jól érezni magát, főleg Nagyatád térségéből jönnek, de pl. decemberben és januárban voltak, akik Szekszárdról, Siófokról, Szigetvárról vagy éppen Dombóvárról érkeztek. Ha idehozunk egy jó előadót, illetve sikerül jól promotálni, akkor távolabbról is hajlandók eljönni az emberek.

Széles a vendégkör Soma szerint: kb. a fele 20 körüli; a legkevesebben a 25-35 év közöttiek vannak,  minden ötödik-hatodik résztvevő; a többiek idősebbek, volt több 60 pluszos vendégük is. DJ BL4CK-et sok helyről megkeresik, hogy zenéljen, és vigyen magával sztárvendéget: hogy mitől lesz valaki kedvelt DJ?

Egyrészt ismerni kell, hogy mire szeretnek bulizni az emberek: ha figyelmesen zenélsz, pl. az elején lenyomsz három különböző stílusú zenét, kiderül, mire vevők. Egy ilyen rendezvényre azért szeretnek eljönni az emberek, hogy énekeljenek és kibulizzák magukat. Másrészt igen sokat kell dolgozni: előfordult, hogy csütörtök estétől vasárnap éjjelig egyhuzamban talpon voltam, ami azért nem egészséges, nekem pedig most már a féléves kislányomra, Liliánára is gondolnom kell a feleségem mellett. Harmadrészt nagyon jó viszonyban vagyok a fellépőkkel, nem egyszer előfordult, hogy kikötötték a sztárvendégek: akkor hajlandók eljönni, ha előttük én fellépek, és megcsinálom a hangulatot.

Azt mondja, vannak szinte kötelező zenék a bulijaiban, a retrók közül pl. a Splash Tedd fel a kezedet című slágere, a Coco Jamboo vagy az Abbától a Gimme, gimme, persze, Soma saját remix feldolgozásában. Szerinte az újabbak megosztóak, ilyen az Úristen (VALMAR ft. Szikora Robi): van, aki imádja, mások rühellik.

DJ BL4CK elmondhatja magáról, hogy Somogy harmadik legnagyobb fesztiváljának zenei programját teljes mértékben ő és a barátja szervezi. Európa legnagyobb terepjárós eseménye, a  Babod Offroad Fesztivál estéin 1500-2000 embert mozgatnak meg, ennyien férnek be a sátorba, persze, azon kívül is vannak. Most pedig régi álmát szeretné beteljesíteni: egy saját szervezésű fesztivált létrehozni Nagyatádon.

Idén még csak egy napos lesz, jövőre viszont már kétnaposra szeretnénk családi programokkal bővítve. Az Atádfesztivál július közepén lesz egy szombati napon a fürdő füves területén. A Generációk Éjszakájának jegyében a fiatalabb és az idősebb korosztálynak is szól. A lehető legjobb minőséget és szórakozási körülményeket szeretnénk biztosítani: lemezlovasokkal és két sztárfellépővel, a nevüket csak a szerződéskötés után árulhatom el. 

Soma megfizethető, 3-4 ezer forintos jegyárakat szeretne, és legalább 500 fős közönséget céloz megszólítani.

Megosztás