Atádi triatlonos az ifjúsági Európa-bajnokságon Szerző: Katona József | 2022-09-18 16:50:00 | Címkék: tátrai brúnó, verseny, ifjúsági eb, tóth gábor, triatád, sport, nagyatád

Franciaországban versenyzett a 11 tagú a magyar válogatott hétvégén az ifjúsági Európa-bajnokságon. Köztük a 16 éves, nagyatádi Tátrai Brúnó. Olimpiai sportágban ez még senkinek sem sikerült a Triatád történetében.

A fiatal sportolónak a hazai országos bajnokságon és a tiszaújvárosi Európa-kupán sikerült kvalifikálnia magát a nemzetközi versenyre: a legjobb négy kerülhetett ki, Brúnó a 3. helyen szerzett jogot a két verseny eredményei alapján.

Magyarországot 6 lány és 5 fiú képviselte a franciaországi La Baule-ban a hétvégén megrendezett ifjúsági Európa-bajnokságon.

Brúnó 2011 óta sportol a Triatádban. Serdülőként országos bajnokságot nyert, váltóban kétszer is győztek Nagyatádon, valamint Héraklész válogatott kerettag (ez egy utánpótlás-nevelő program).

- Rendkívül büszkék vagyunk, hiszen olimpiai sportágban egy ifjúsági EB-re kijutni, az már komoly eredmény, ilyen siker még sosem volt a Triatád történetében – mondta a helyszínről Tóth Gábor edző. - A fiataloknak 300 métert úsztak az óceánban, 8 km-t bringáztak és 2 km-t futottak a tegnapi versenyen. Brúnó a B-döntőbe került, és végül az 52. helyen végzett egyéniben.

Ma pedig egy négy fős nemzetközi váltóban indult.

Atádi triatlonos az ifjúsági Európa-bajnokságon
Atádi triatlonos az ifjúsági Európa-bajnokságon - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Vissza az előző oldalra