Azért teker, hogy segíthessen

Tegnap késő este érkezett Nagyatádra Ertl Judit, aki nem először járt városunkban. Korábban váltóban, tavaly pedig egyéniben is teljesítette az eXtremeMan versenyét. Mi szerda reggel találkoztunk vele.

Amikor ideértem, akkor már nagyon fáradt voltam, este tíz is elmúlt. Egy kedves hölgynél szálltam meg, ahol ki tudtam pihenni magam – mondja. Készségesen beszélget velünk, pedig látszik rajta, hogy indulna tovább. – Azért terveztem így az útvonalat, hogy Nagyatádon mindenképp eltölthessek egy éjszakát, rengeteg kedves emlék köt ide az eXtremeMan kapcsán.

Idén újabb ötlete támadt. 6 nap alatt 1650 kilométert megtéve biciklizi körbe Magyarországot. Ezzel az akcióval egyrészt pénzt gyűjt a Bethesda Gyermekkórház Alapítvány számára, másrészt felhívja a figyelmet az önálló életre képtelen, mozgássérült gyermekekre.

– Nekem ez most nyaralás. Végül is olyan, mintha tengerparton lennék, mert az úton forróság van, sós víz gyanánt pedig az izzadság folyik a szemembe – mondja mosolyogva. – Az pedig egy hatalmas plusz, hogy ezzel segíthetek az alapítványon keresztül egy Pap Vili nevű kisfiúnak, akinek speciális kerékpárra lenne szüksége.

A jövőben sem szeretne lemondani az extrém kihívásokról.

Egy igazán ütős, ultrakerékpáros túrát szeretnék megcsinálni legközelebb. Pontosabbat még nem tudok, de jó lenne valami női rekordot megdönteni – mondja, majd felül a biciklire és elindul. Ma még 260 kilométert kell tekernie ahhoz, hogy terveinek megfelelően Balfra érjen.

Judit útját élő térképen itt lehet követni.

 

Megosztás