Ez Nagyatád

Ezzel a címmel tartottak vetített képes előadást tegnap a T25 épületében. Több fontos várostörténeti eseményt, a mai Nagyatádot és a jövőbeni terveket mutatta be Ormai István polgármester.

Gyerekek és felnőttek egyaránt részt vettek az előadáson, amelyet a Zöld város program keretében rendeztek a T25 Művészeti Galéria és Közösségi Házban. A nagyatádi városközpont fenntartható és környezettudatos felújítását célzó pályázat részeként ismertették meg a lakosságot a település történetével, mai adottságaival.

Mátyás király adománylevele
Mátyás király adománylevele

A vetített képekkel illusztrálva a polgármester Atád első írásos említésétől – 1282. dec. 7., Erzsébet királyné adománylevele – a középkori emlékeken és a kiegyezést követő aranykoron, a világháborúkon és a szocializmus évtizedein át a rendszerváltást követő időkig mutatta be a város jelentősebb változásait. Végül megjelenítette a gyógyfürdő és a Mándy-kastély korszerűsítésének, teljes felújításának a látványterveit.

Az előadás végén mindenkit megajándékoztak egy karkötővel, a gyerekek kirakós játékon állíthatták össze Nagyatád egy-egy nevezetes épületét, és egy totót is kitölthettek. 

 

 

Megosztás