Felújítják a nagyatádi szakközépiskola épületét

Az épület külső hőszigetelését és festését végzik. A Kaposvári Szakképzési Centrum a saját költségvetéséből mintegy 63 millió forintot fordít a munkálatokra.

A nagyatádi intézmény 16 osztályában több mint 330 diák tanul nappali és esti tagozaton. Ők 7 szakmát sajátíthatnak el, valamint érettségire felkészítő kétéves képzésen vehetnek részt.

Az iskolánkat folyamatosan korszerűsítjük: 2018-ban a vizesblokkokat cserélték ki, a következő év tavaszán pedig a nyílászárókat – mondta Döméné Lajos Katalin igazgató. – A festő szakmát tanulók a nyári gyakorlaton a tantermeket és a belső nyílászárókat újítják föl, úgyhogy rendre javulnak az oktatás intézményi feltételei.

Az épület északi szárnyán a téli hideg okozott eddig gondot, a régi szárnyon pedig – ahol besüt a nap – júniustól októberig a nagy meleg. A szigeteléssel ez most mérséklődik a reményeik szerint. A külső vakolat is csúnya volt már, új festést is kap az épület: a Baross utcai fronton halványsárga lesz  terrakottás mintával; a József Attila sétány felőli oldalon pedig tört fehér, az ablakpárkányoknál acélkék, az ottani tűzzománc színéhez illeszkedő.

A kivitelezést a közbeszerzésen nyertes Bagó és Társa Kft. végzi, a nagyatádi vállalkozás remélhetőleg év végére el is készül a munkálatokkal.

Így fog kinézni a felújított iskolaépület:

 

Megosztás