Hazaküldték a Pfizerre várókat a kórház elől

Már majdnem a sürgősségi bejáratáig állt a sor ma délelőtt, ám közölték az emberekkel: aki a Pfizer első oltására jött, ne várjon tovább. Állítólag csak időpont foglalásával lehet bejutni, de az oldal nem működik.

Frissítés 15.10-kor:

13 óra után többen is jelezték olvasóink közül: időpontoglalás nélkül is oltják az embereket a kórházban Pfizerral.

 

Futótűzként terjedt a hír ma reggel: a Pfizer vakcináját is megkaphatják ma azok, akik jelentkeznek az elektronikus rendszerben. Utána erre hetekig nem lesz lehetőség. Azon nyomban le is fagyott az oldal. Később rövid időre helyreállt, aztán újra elérhetetlen lett.

Időközben az emberek elkezdtek gyülekezni a kórház előtt, nyilván a korábbi tapasztalatokból kiindulva: mint ismeretes, március elején országosan lemondták a tömeges hétvégi oltást, amire központi SMS-ben hívták az embereket, mégis sokan megkapták azok közül, akik ennek ellenére elmentek.

A ma reggeli bejelentés szerint 100 ezer Pfizer vakcinát felvehet bárki, aki regisztrált és időpontot foglal.

Nekünk is szóltak a munkahelyünkről, hogy ha korábban regisztráltunk, menjünk, most megkaphatjuk a Pizert – mesélte egy nagyatádi édesanya. – 10 óra után pár perccel értünk oda, húsz perc múlva közölték mindenkivel, hogy aki a Pfizer 1-re jött, ne várjon tovább, nem oltják be. Aki a második oltására vagy Szputnyikra jött, az maradhatott.

Más forrásból úgy értesültünk: csak azok kaphatnak ma Pfizert, akiknek sikerül időpontot foglalniuk, és erről visszajelzést kapnak SMS-ben. Csakhogy az eeszt oldala elérhetetlen továbbra is.

Két orvos is azt jelezte az Atádhírnek, érthetetlen, amit művelnek „odafönt”, miért nem tudnak felkészülni megfelelő informatikai háttérrel, ha már ezt találták ki. Egyébként pedig sokkal egyszerűbb és működőképesebb lett volna, ha a korábban bevált módszer szerint megmondják a háziorvosoknak, hány embert küldhetnek az oltópontokra, és ők intézték volna telefonon az egészet.

Megosztás