hirdetés
2020. Október 24, Szombat
Salamon napja

Kettéhasadt egy vén tölgyfa a Rigó utcában  Szerző: Herr Dávid | 2020-10-12 11:44:00 | Címkék: rigú utca, tölgyfa, kettéhasadt, nagyatád

A tartós szélfúvásban hosszában elhasadt egy 20 méteres tölgyfa ma délelőtt. A tűzoltók két szerkocsival vonultak ki a helyszínre, személyi sérülés nem történt.

Ma délelőtt 9 és 10 között egy öreg, nagyjából 60 éves tölgyfa egyik vastagabb ágánál meghasadt, majd a súlyánál fogva valósággal szétnyitva a fa törzsét ráesett egy ház kertjét határoló drótkerítésre a Rigó utcában. Az eset valószínűleg lassan történt, ugyanis nem járt nagyobb zajjal: a ház tulajdonosa nem is vette észre a kettétört fát, amíg ki nem ment az épületből. Ezt követően értesítette a városgondnokságot, a helyszínre kiszálló közterület-felügyelők pedig értesítették a tűzoltókat, akik motoros fűrészekkel nekiálltak felaprítani a leszakadt, több mázsás faágat.

 Fotók: Röhrig Dániel
Fotók: Röhrig Dániel - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Félő, hogy a meggyengült fa további ágai szakadnak le, és rádőlnek a mellette futó villanyvezetékre, így a tűzoltók további ágakat fognak lefűrészelni megelőzés céljából. A közterület-felügyelők javasolták a fa teljes kivágását.

Vissza az előző oldalra