Kis hó, nagy elakadások és egy baleset Somogyban Szerző: Katona József | 2021-01-08 17:27:00 | Címkék: elakadás, baleset, havazás, somogy, nagyatád

Mintegy 10 cm-es hó borítja az utakat Nyugat-Somogyban, délután torlódások alakultak ki Segesd és Vése környékén. A havazás várhatóan estig kitart, rossz útviszonyokra számítsunk, fokozott óvatossággal közlekedjenek!

A nagy pelyhes, intenzív havazás egyre inkább Somogy megyére helyeződik át, jelezte délután az Időkép. A portál szerint Somogy megye nyugati tájain megbénult a közlekedés: autók az árokban, elakadt kamionok az utakon.

Fotó: Időkép
Fotó: Időkép

A megyei katasztrófavédelem ügyeletén kérdésünkre elmondták: egy riasztás érkezett eddig hozzájuk a havazással kapcsolatban,  Mesztegnyő külterületén egy teherautó árokba hajtott. Információik szerint nincs lezárás vagy nehezen járható útszakasz a megyében.

Nagyatádon a városgondnokság munkatársai délután fél három óta takarítják a járdákat és buszöblözeteket. 

- Három munkagépünk dolgozik, tizenöt ember pedig kézi erővel tisztítja el a havat - mondta Kutiné Csicskár Edit, a városgondnokság vezetője. - Várhatóan este fél kilencig dolgozunk, holnap pedig reggel öttől folytatjuk.

Az előrejelzések szerint vasárnap ismét havazásra lehet számítani a térségben. A hétvégén egyébként fagyni fog, mínusz 3 és mínusz 5 fok közötti éjszakai hőmérsékletekkel számolhatunk.

A havazás délutáni képei Nagyatádon. Fotók: Röhrig Dániel
A havazás délutáni képei Nagyatádon. Fotók: Röhrig Dániel - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Vissza az előző oldalra