Korán érkezett az első fagy

Ma reggelre beköszöntött a „valódi” ősz Nagyatádra. Csípős reggelre ébredtünk. Helyenként fagyos, deres foltokat is láttunk, a csónakázó tó is párába burkolózott. Az éjszakai hőmérséklet 0-3 fok körül alakult.

Szerencsére napközben felmelegszik az idő, sok napsütésre számíthatunk. A hőmérő higanyszála 15-16 fokig is felkúszhat. Csapadék nem várható, ugyanakkor a déli szél megélénkülhet. Térségünkben ma nem várható fronthatás.

A hét további részében a csípős reggelek megmaradnak (3-5 fok), de csütörtökön és pénteken napközben tovább melegszik majd az idő, a hőmérséklet a 22-23 fokot is elérheti. Csapadékra szombatig nem kell számítani. Akkor viszont megérkezik a hidegfront kisebb esőkkel, záporokkal és élénk északi széllel, 15 fokos hőmérséklettel. Vasárnap újra csapadékmentes, de még kissé szeles időben lehet részünk 16-18 fokos csúcshőmérséklettel.

Az őszi táj szépségeiben gyönyörködve ne feledkezzünk meg a fontos dolgokról sem. Az első hidegebb reggel beköszöntével jusson eszünkbe, hogy nem csak magunkat, hanem a fűtőberendezéseinket is fel kell készíteni a télre. A kazánok állapotát, a radiátorokat, a kéményeket mind ellenőrizni kell, ezt legjobb szakemberre bízni. A szakiknál ilyenkor bizony hosszú lehet a várólista, gondolkodjunk tehát időben. Az előrelátás fontos lehet a tüzelő beszerzésénél is. Ha eddig nem tettük meg, akkor most gyorsan rendeljük meg a szezonra szükséges mennyiséget.

 

Megosztás