Kutyákat mérgeztek és betörtek Taranyban

Az önkormányzathoz eljuttatott levél szerint egy lakóingatlannál kihelyezett biztonsági kamera rögzítette a mérgezést, melynek kapcsán jegyzői felhívás is megjelent. A levélíró térfigyelő kamerák felszerelését kéri.

Egy taranyi családnak már a második kutyáját mérgezték meg, a négylábúak napokig szenvedtek haláluk előtt. A legutóbbi eset egy hónapja történt, ezt a ház biztonsági kamerája is rögzítette: bár az arca nem látszódott, az kivehető volt, hogy hajnalban egy alak az udvarba dobott valamit, amit aztán a kutya megevett. A mérgezésre jellemző tünetek ezt követően kezdtek jelentkezni az állaton.

Ugyanitt korábban már betörés is történt tavaly a kijárási tilalom idején, a rendőrség nem tudta kézrekeríteni az elkövetőt. A levél írója kapcsolatot feltételez az esetek között, és arra kéri a helyi önkormányzatot, hívja fel a lakosság figyelmét a mérgezéses esetek veszélyére, illetve lehetőség szerint helyezzenek fel térfigyelő kamerákat a településen.

Egyelőre nem működik a térfigyelő kamerarendszer a településen, de tervezzük a kiépítését apró lépésekben, mindig bővítjük saját erőből – mondta el megkeresésünkre Szekretár Pál polgármester.

A településen jegyzői felhívás jelent meg a bejelentést követően.

 

Megosztás