hirdetés
2022. December 01, Csütörtök
Elza napja

Lefagytak az e-receptek Szerző: Herr Dávid | 2017-11-02 15:41:20 | Címkék: eeszt, gyógyszertár, e-recept, lefagy, patika, recept, nagyatád

Nagyatádon is lefagyott az elektronikus egészségügyi rendszer, a patikákban vissza kellett térni a hagyományos receptkiváltáshoz.

hirdetés

Ahogy arról több hírportál is beszámolt, az újonnan bevezetett elektronikus egészségügyi rendszer debütálása nem mondható zökkenőmentesnek. Országszerte a patikusok az adatok lehívásánál fél perces várakozási időbe, majd értelmezhetetlen hibaüzenetekbe bonyolódtak. Egyes helyeken egyáltalán nem is tudtak a rendszerbe belépni.

Forgalmas patikáknál ez jelentősen felduzzasztotta a vásárlók sorát. Az Index beszámolója szerint az egyik gyógyszertárban az első vevőnek 40 percet kellett sorban állnia a recept kiváltásához.

Átlagosan 1-2 perccel volt hosszabb a kiszolgálás Nagyatádon
Átlagosan 1-2 perccel volt hosszabb a kiszolgálás Nagyatádon - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Más helyeken nem panaszkodtak különösebb problémákra. Dr. Gara István nagyatádi gyógyszerész már Mindenszentek ünnepén felkészült az átállásra, és viszonylag problémamentesen felállt a rendszer másnap. A délelőtti órákban viszont fokozatosan lelassult az adatok lehívása, későbbiekben pedig teljesen le is fagyott, amikor az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térbe próbáltak felcsatlakozni. Kénytelenek voltak visszaállni a manuális módszerre. – Délután viszont ismét jól működött, a kiszolgálásban nem volt érzékelhető különösebb fennakadás. – nyilatkozta.

Az Aranyszarvas Gyógyszertárban már reggel teljességgel lefagyott az EESZT, nem tudtak hozzáférni, így aztán csakis a régi módszerrel szolgálták ki a vásárlókat. – A vevők kiszolgálásában ez nem okozott fennakadást, a régi módszerrel továbbra is megoldjuk a receptek kiváltását. A vásárlóknak nincs okuk az aggodalomra. – nyilatkozta Dr. Rákóczy András, a patika vezető gyógyszerésze.

Minden kezdet nehéz, bízzunk benne, hogy ezek a gyerekproblémák hamar megoldódnak.

Vissza az előző oldalra