Öt éve gyűjtenek adományokat a rászorulóknak

Több ezer ruhát és élelmiszercsomagot juttattak már el a szükséget szenvedőknek. Az egyik 10 emeletes földszintjén lévő helyiségek most is zsúfolásig telve vannak, és mindig érkezik valaki, akinek jól jön a segítség.

Németh Csaba önkormányzati képviselőnek öt éve jelezték a Jókai lakótelepről, hogy nagy mennyiségű ruhát, könyvet és egyéb használati tárgyat ajánlanak fel.

Először egy kisebb helyiséget kaptunk az önkormányzattól, ott gyűjtöttük az adományokat – meséli az időközben alpolgármesterré vált Németh Csaba. – Aztán kaptuk ezt a nagyobbat, ez a mintegy 90 négyzetméter is megtelt – mutat körbe. A három helyiségben rendben sorakoznak a polcokon és a fogasokon a női, férfi és gyermekruhák, játékok, könyvek. Minden karácsony előtt egy nagyobb akciót szerveznek, olyankor mintegy száz, tartós élelmiszerekből összeállított csomagot is eljuttatnak a nélkülözőknek.

Tavaly a járvány miatt elindítottuk a telefonos szolgálatot is, így jelezték a rászorultak a család összetételét, és annak megfelelően állítottuk össze a csomagot, majd szállítottuk házhoz.

Intézményeknek is segítettek már így, pl. a kórháznak és a gondozási központnak.

Arra biztatok mindenkit, hogy bátran jöjjön el, ne tartsanak tőle, még kényelmesebb és személyesebb is, mint például a piacon pénzért turkálni a használt ruhák között, ráadásul nagyon sok a viszonylag jó minőségű holmink.

Németh Csaba és családja rendre meghirdeti és ki is függeszti a helyiség elé, mikor lehet bemenni. Időnként még egyedi kéréseket is teljesítenek: szereztek már több tévét, szőnyeget, sőt, szekrénysort is.

Megosztás