Somogyi és nagyatádi siker a 33. eXtremeMan-en!

Egy kaposvári fiatalember, a 25 éves Berekméri Levente lett az országos magyar bajnok az FTC színeiben, a váltók versenyét pedig a Triatád csapata nyerte az eXtremeMan Nagyatád 2022. évi hosszútávú triatlonversenyén.

Élete első hosszútávú triatlontávját teljesítette a kaposvári fiatalember, 8 óra 36 perc 55 másodperces időeredménnyel lett országos bajnok, teljesítve a 3800 méter úszást, 180 km kerékpározást és 42,195 méter futást. 

14 évesen itt nyaraltunk a nagyszüleimmel a nagyatádi kempingben, amikor egyszercsak azt vettem észre, hogy tele van a kemping biciklikkel, kérdeztem, mi történik, mondták, triatlonverseny van, az mi, kérdeztem – emlékezett vissza Berekméri Levente. Abban az évben futotta az első országúti versenyét, 3 évvel később pedig elkezdett triatlonozni a Kaposvári Atlétikai Clubban. Nemrég végzett a műszaki egyetemen, és immár az FTC színeiben versenyez.

Berekméri Levente
Berekméri Levente

A két legutóbbi nagyatádi versenyen győztes Badar Gergőnek nem sikerült megvédenie bajnoki címét, futás közben rosszul lett, sétálnia kellett, ám nem adta fel, végül annyira jobban lett, hogy hatodikként célba ért. Az Atádhírnek annyit mondott, végig nagyon fázott, ez az idő nem kedvezett neki.

Az abszolút verseny ezüstérmese a Honvéd Szondi SE sportolója, Erdélyi Dániel lett, alig több mint 4 perccel lemaradva. A bronzérmet a TVSE triatlonistája, Szilágyi Péter szerezte meg.

A hölgyek közöt 10 óra 54 perccel Tomaschof Kata lett az ironlady, aki Leventéhez hasonlóan az FTC versenyzője. 

A váltók versenye ezúttal óriási küzdelmet hozott, a Veszprémi Triatlon Egylet és a Triatád csapata fej-fej mellett haladt, végül a nagyatádi fiatalok 8.30.14-es idővel, bő 8 perccel megelőzve a vetélytárs egyesületet, elsőként értek célba. A „3 szépség 5 szörnyeteg” fantázianevet választó csapat mind az öt fiú tagja a Triatád versenyzője: Márkus Noel, Tátrai Brúnó, Szakonyi Dénes, Spilleman Ádám és Gericz Gergő. A három szépség pedig a barátnőik közül választódott ki, Joó Luca Szegeden, Molnár Bea Egerben, Szabó Viktória pedig Budapesten sportol. Az atádiak edzője, Tóth Gábor büszke lehet a fiaira.

A Triatád 3 szépség és 5 szörnyeteg fantázianevű csapata
A Triatád „3 szépség 5 szörnyeteg” fantázianevű csapata

A nem mindennapi körülmények között zajló verseny délelőtti eseményeiről itt számoltunk be, alább pedig néhány újabb fotót láthatnak. A 33. eXtremeMan Nagyatád ünnepélyes díjkiosztója holnap lesz a sportcsarnokban. Az abszolút kategória győztesével készült interjúnkat holnap, a verseny videós összefoglalóját néhány napon belül ugyancsak megtekinthetik nálunk.

Megosztás