Szülinapi tortákat ajándékoz hátrányos helyzetű gyerekeknek a nagyatádi cukrász

A Tündérvarázs Cukrászműhely vezetője minden hónapban készít egy tortát egy hátrányos helyzetű gyermek születésnapjára. A hölgy még várja a javaslatokat decemberre is.

Július elsejével nyitotta meg saját cukrászműhelyét Novics-Pruneán Annamária, aki jelenleg két gyerkőc édesanyjaként gyesen otthon tartózkodik. Rendelésre készít különböző díszes tortákat, macaronokat és süteményes dobozokat. Anyaként pontosan tudja, mennyi öröm rejlik abban, ha gyermekeit megajándékozhatja.

Szeptemberben jött az ötlet, hogy egy hátrányos helyzetű gyermeket, akinek októberben van a születésnapja, megajándékoz egy szülinapi tortával. Erre külön felhívást tett közzé a cukrászműhely facebook oldalán. Többen is jelentkeztek nála, akik ismernek ilyen helyzetben lévő családot.

A saját maguk nevében nem is szoktak jelentkezni, barátok, ismerősök útján kapok ajánlásokat. Szeretek jót tenni és örömet szerezni – jegyezte meg a cukrász.

Eddig két tortát ajándékozott: egyet októberben és egyet novemberben. Az elsőt egy 15 éves down szindrómás kislány kapta, a másikat egy négygyermekes család egyik fiútagja a 9. születésnapjára. A kislány puncstortát kapott – Annamária megfogalmazás szerint – csajos díszítéssel, a kisfiú pedig egy Thomas, a gőzmozdony-mintás csokitortát.

A
A „csajos” puncstorta
A gőzmozdony alatt csokitorta lapul meg
A gőzmozdony alatt csokitorta lapul meg

A Tündérvarász Cukrászműhely továbbra is várja az ajánlásokat, hogy ki kapja a decemberi szülinapi tortát? Annamária elmondta: eredetileg három hónapra tervezte ezt a kezdeményezést, de nem kizárt, hogy még januárban is folytatni fogja az ajándék torták sütését.

Megosztás