hirdetés
2022. November 29, Kedd
Taksony napja

Virágba borítják Nagyatádot Szerző: Katona József | 2022-05-24 18:50:00 | Címkék: virág, telepítés, palánta, növény, városgondnokság, nagyatád

17 500 egynyári virágpalántát, 400 balkonnövényt és kánnát ültetnek ki a napokban a városgondnokság munkatársai. 19 virágágyásba és 60, különböző méretű virágládába ültetik a növényeket.

hirdetés

A múlt héten csütörtökön kezdték a munkálatokat, és várhatóan ezen a héten be is fejezik. Egyebek között kakastaréj, hamvaska, piros és kék virágú szalvia, bársonyvirág, kokárdavirág, begónia, rózsameténg, mézvirág, gyertyavirág, rézvirág és díszlevelű édesburgonya díszíti Nagyatád köztereit.

- Dr. Kovács Zoltán, híres magyar dísznövény-nemesítő szárazság- és hőtűrő egynyári virágai közül a kakastaréj Bikavér fajtáját ültetjük – emelte ki Kutiné Csicskr Edit, a városgondnokság igazgatója.

A városgondnokság dolgozói 19 virágágyásba (pl. Nagy Imre tér, I. Világháborús emlékmű, Kossuth-szobor, József Attila sétány, Szent István-szobor, Baross Gábor utca, Széchenyi park), és 60 darab, különböző méretű közterületi virágládába ültetnek növényeket, amelyeket főként kistermelőktől és őstermelőktől vásároltak.

Legközelebb majd ősszel kerül 6 ezer árvácska a főtérre és a virágládákba.

Virág- és növénypalántákat telepítenek Nagyatádon
Virág- és növénypalántákat telepítenek Nagyatádon - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Vissza az előző oldalra