Zoom kiállítás – felér ezer szóval!

Tegnap délután 5 órától megtekinthető a Zoom című fotókiállítás a kulturális központban. A tárlat négy fényképész munkáját mutatja be, melyben elénk tárulnak a természet szépségei, és az életből vett valós történetek.

A kulturális központ kiállítótermében rendezték meg a megnyitó ünnepségét.  A központ négy munkatárásnak művei kerültek ki a galéria falaira. Az eseményen Ormai István polgármester mondott nyitóbeszédet, minden művész munkáját néhány mondattal illetve.

Zoom – ezt a címet kapta a tárlat, és nagyon találóan. Közelebb kerülünk a képek által egy-egy pillanathoz, nagyobb rálátást kaphatunk a rész-egész kapcsolatára.

Pünkösd Márton képein a természet elevenedik meg, sokuk épp az alkonyi, esti, vagy hajnali órákban. Ismerős nagyatádi tájakat fedezhetünk fel bennük, különös hangsúlyt fektetve a fények játékára.

Ormai Bálint 4×4-es sorozatában témák és színvilágok szerint válogatta össze képeit. Bálint rengeteget kísérletezik légi felvételek készítésével is, mellyel olyan magaslatokra helyezi a rálátás képességét, melyre egy földhözragadt szemlélődő nem lenne képes.

Huszár Endre képeiben ismét a természethez kerülünk közel, nagyon közel. Képsorozatában megjelenik az élet és halál motívuma, egyszerű, de nagyszerű kompozíciókat kiragadva erdei tájakból, és lentről, az avar szintjéről.

Röhrig Dániel két fotóriport anyagát állították ki, melyben megrázó történeteket mesél el. Az egyik egy idős házaspár életét mutatja be, akik számára minden nap a túlélésről szól: egyensúlyozás a nyomor vékony pallosán egy kilátástalan jövő felé. A másik sorozatban megelevenedik a „bűnös” története. Egy fiatalember útját mutatja be, ahogy a szabad életben próbál lavírozni, de végül újra be kell vonulnia a rácsok mögé.

A kiállításon megjelent a Bágyi Ferenc is, aki maga is híressé vált elképesztő természeti fotójairól, de azt kérte, rá ne fotóművészként, hanem mint „fényrögzítő erdei munkásként” hivatkozzunk. Nagyon jó irányba halad mind a négy kiállító – nylatkozta nekünk az „erdei munkás” – Ezek a szárnypróbálgatások megmutatják, hogy mindegyikük nagyon beleásta magát a témáiba. Ami nagyon fontos, hogy ezek után sem szabad, hogy kihunyjon a láng, folytassák a fényképezést a jövőben is!

Megosztás