245 kilométert tekertek a nagyatádi tehetségekért

A Parlamenttől indultak hajnalban, este 7 órakor értek Nagyatádra a Hunyadi utcába. Majdnem 250 kilométert tekertek azért, hogy a jó ügyre felhívják a figyelmet. Idén a nagyatádi tehetségekért tekertek.

A jó ügyért sokan, sokféleképp tesznek. Van aki adományt gyűjt, van aki az adója 1%-át ajánlja fel. És vannak, akik átkerékpározzák az egész országot. Reggel hajnalban indult útnak Budapesten az Országháztól EM. Soós György és Dr. Tóth Lászlóné Gabriella kerékpárjukon Nagyatádra. Az eredeti terv szerint 5-en keltek volna útra, de hármójukat, akik egyébként fogyatékkal élők, a szervező inkább lebeszélte a kalandról, mivel túl agy kihívás és megterhelés lett volna számukra. De így is sikerült teljesíteni a kitűzött célt: este fél hétkor tapsvihar közepette vonult be a nap két hőse a Hunyadi téri utcabálra, ahol Ormai István polgármester személyesen haragozta be érkezésüket. Teljesítményükért nagyatádi emlékérmet kaptak ajándékul. A sereghajtó és egyben szervező EM Soós György elmesélte: már több éve csinálják ezt az emléktúrát, korábban a fogyatékkal élőkért kerékpároztak. Idén a nagyatádi tehetségekért tekerték le az emberfeletti távot.

Emlékérmet vehettek át a kerékpározók
Emlékérmet vehettek át a kerékpározók

Gyakorlatilag 6 éve csináljuk már ezt az országban. Az alapötlet az volt, hogy amikor a speciális olimpiában együtt közösen csináltuk ezt a túrát, hogy beszélhessünk arról, olyasmiről, amiről viszonylag kevesen tudnak, de a világ egyik legszebb élménye. Aztán egyre többen kapcsolódtak hozzá, s az idei kerékpárutat, a parlamenttől Nagyatádig, a Nagyatádi tehetségekért szeretnénk megcsinálni. Illetve abban állapodtunk meg Ormai István polgármester úrral, hogy idén őket célozzuk meg, róluk szóljon ez a történet – mondta a szervező.

A túrázók azt kérik, a felajánlásokat a Prológ Nagyatád Alapítványak és a Nagyatádért Egyesületnek juttassák el az adakozó kedvűek. Fáradtan, de örömittasan álltak fel a Hunyadi napi színpadra. A Hunyadi napi fesztiválról és a Szüreti felvonulásról holnap olvashatnak részletesen. 

 

 

Megosztás