300 millió forintból újul meg a Rinyamenti Szociális Szolgáltató Központ épülete

A Rinyamenti Szociális Szolgáltató Központ irodaépületének épületenergetikai korszerűsítésére nyújtott be pályázatot Nagyatád Város Önkormányzata, amit a napokban el is nyert.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretein belül pályázott a város a Széchenyi tér 3/B szám alatt található épület, a Rinyamenti Szociális Szolgáltató Központ épületenergetikai korszerűsítésére, amelyet elnyert.

A pályázat keretében az épület teljes belső átalakításon esik át.

A szolgáltató központot csatlakoztatják a geotermális hőszivattyús rendszerre, valamint kiépítenek egy napelemes rendszert is, így a megújuló energiaforrások használatának következtében minimalizálják az épület energetikai költségeit.

A 300 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból az irodákat és a fogadóhelyiségeket felújítják, új melegítőkonyhát alakítanak ki, áthelyezik az idősek nappali ellátását szolgáló helyiségeket. Bútorokat, eszközöket, berendezési tárgyakat szereznek be, de készülnek akadálymentes parkolók és biciklitárolók is.

Az épületben működő idősek klubjának tagjai és a szolgáltató központ munkatársai már korábban elköltöztek az épületből a nemrégiben felújított Korányi u. 5. szám alatti önkormányzati épületbe, valamint a Dél-Somogy Irodaházba.

Fotó: Röhrig Dániel
Fotó: Röhrig Dániel

 

Megosztás