36 rinyamenti bor lett aranyérmes

90 bort adtak be bírálatra a környékbeli gazdák a Somlói Borlovag- és Pálinkarend Rinyamenti Klubjának és a Nagyatádi Kertbarátok Egyesületének borversenyére. Az eredményhirdetést követően báloztak a gazdák.

Immár harminchetedik alkalommal hirdetett borversenyt a Nagyatádi Kertbarátok Egyesülete és a Somlói Borlovag- és Pálinkarend Rinyamenti Klubja. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a bírálatra 90 bor érkezett, gyakorlatilag fele-fele arányban, a kínálatban csupán hét rozébor szerepelt.

Az eredményhirdetést bállal kötötték egybe szombaton a kulturális központban.

A borokat értékelő zsűritagok közül Vadai Mihályné elmondta, hogy sok aranyérmes bort kóstoltak a bormustra során. Az eredményhirdetésen Nagyatád alpolgármestere, Dr. Ludas László elismerését fejezte ki a kertek és szőlők művelőinek.

– Amíg más hétvégenként pihen, Önök dolgoznak – fogalmazott az alpolgármester, aki azt is elmondta: sajnálja, hogy nagyon kevés fiatal van, aki átvenné ezt a munkát az idősektől.

– A versenyen 36 arany, 37 ezüst, 15 bronz minősítést osztott ki a zsűri – mondta Fillér Józsefné, a Nagyatádi Kertbarátok Egyesületének titkára.

A legjobb helyi fehérbor Bokor János olaszrizlingje lett, a legjobb vörösbort pedig Butor Sándor készítette. Szintúgy Bokor János nevéhez fűződik a legjobb helyi rozébor. A vendégborok közül Vig Zsolt fehérbora lett a legjobb, míg a vörösek közül Beck Zoltán Lajos készítette a legízletesebb vöröset.

Az év borásza Butor Sándor lett.

A Vránics István emlékére alapított díjat – amivel a szüret legjobb borát díjazzák – Bokor János kapta.

(Fotók: Györke József)

Megosztás