5 év fegyházbüntetést szabott ki a Nagyatádi Járásbíróság

A mozgó tolvaj négy házba tört vagy surrant be, összesen több mint egymillió forint készpénzt, ékszert és egyéb értékeket zsákmányolt. A többszörösen visszaeső vádlottat a napokban ítélték el Nagyatádon.

A 48 éves férfit korábban már elítélték több vagyon elleni bűncselekmény miatt. Most tárgyalt ügyeit tehát többszörös visszaesőként követte el: három somogyi, illetve egy Zala megyei helységben található házba ment be.

Első alkalommal 2020. október 17-én a lakás ajtaját beszakította, és mintegy 498.830 forint értékben tulajdonított el ékszereket, illetve készpénzt.

2020. október 21-én a be nem zárt bejárati ajtón keresztül ment be egy házba, ahonnan 500 ezer forint készpénzt tulajdonított el.

Ugyancsak egy Somogy megyei település házába mászott be a szellőztetés miatt nyitva hagyott ablakon keresztül 2020. október 26-án, és onnan 48 ezer forint értékben tulajdonított el készpénzt, illetve különböző értékeket.

2021. augusztus 5-én egy Zala megyei helységben beszakította a ház bejárati ajtaját, tekintettel azonban arra, hogy erre felfigyeltek, a helyszínről elmenekült, így onnan eltulajdonítani semmit nem tudott. Sem a lopásokkal, sem a rongálásokkal okozott kár nem térült meg – közölte az Atádhírrel a Kaposvári Törvényszék Sajtóosztálya.

A Nagyatádi Járásbíróság az ítéletében 5 év 4 hónap szabadságvesztés büntetést szabott ki, megállapítva, hogy annak végrehajtási fokozata fegyház, és abból a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Fentieken túlmenően vádlottat 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, kötelezte a sértettek részére mindösszesen több mint 1 millió forint megfizetésére, illetve csaknem 1,4 millió forint bűnügyi költség megfizetésére is.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, míg a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést, így az a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.

Illusztráció: Depositphotos
Illusztráció: Depositphotos

Megosztás