A fürdő gyógykezelései továbbra is elérhetőek

Bár a vendégfogadás átmenetileg szünetel gyógyfürdőben és az uszodában, ám a terápiás kezelésre jelentkezőket továbbra is várják – az óvintézkedések szigorú betartása mellett.

A héten az úszók már nem tudták igénybe venni a Nagyatádi Fürdők medencéit, az újabb szigorítások miatt átmenetileg szünetel a vendégfogadás a gyógyfürdőben és az uszodában is. Az intézkedés viszont nem vonatkozik a gyógykezelésekre, így azokat továbbra is lehet igényelni.

 – A Nemzeti Népegészségügyi Központtal folytatott megbeszélés értelmében ezek betiltása nem szükséges, ezért a jelen állás szerint a megkezdetett gyógykezeléseket folytatjuk és fogadunk újakat is – mondta az Atádhírnek Kolics Tamás, a Nagyatádi Fürdők igazgatója.  – Évente két alkalommal bárki által igénybe vehető egy NEAK által támogatott, 15 napos kezeléssorozat, így a nagyatádi és környékbeli vendégeinket ezekre továbbra is szívesen várjuk.

A gyógykezelési kúrák csak szigorú járványügyi óvintézkedések mellett vehetők igénybe – tette hozzá az igazgató. Fokozottan ügyelnek a rendszeres felületfertőtlenítésre, a maszkviselésre, és minden belépőt hőmérőznek is.

A gyógykezelésekre jelentkezők zömét eddig az úgynevezett gyógyturisták adták, akik a Solar Hotel vendégei voltak. Ebből hetente 50-en is megfordultak a gyógyfürdőben, ez a forgalom most kiesik. A kórház reumatológiai osztályáról is szoktak érkezni beutalóval páciensek, ám az ő számuk nem számottevő. Végezetül az önként terápiára jelentkező vendégek adtak még hozzá a forgalomhoz, az ő számuk viszont változó. Decemberben általában többen igényelnek kezeléseket, amikor a mezőgazdasági és építészeti munkálatok szünetelnek.

 

Megosztás