Nem állt le a lábodi önkormányzat

Bár a polgármester valóban otthonról dolgozik és valóban akadt egy önkormányzati dolgozó, akinek pozitív lett a COVID tesztje, ám továbbra is zajlik a munka a Lábodi Közös Önkormányzati Hivatal épületében.

Több pletyka is szárnyra kelt Lábodon, miszerint a polgármester kórházba került, és hogy az önkormányzati hivatalt be fogják zárni, annyian betegedtek már meg. Az Atádhír szerkesztőségét is egy helyi lakos informálta arról, hogy állítólag a polgármestert már kórházban ápolják koronavírus-fertőzéssel.

A szóbeszédeknek elébe mentünk, és magát Lassu Istvánt, Lábod község polgármesterét hívtuk fel ez ügyben. Mint kiderült, hétfő óta valóban nem jár be dolgozni, egyelőre nem tudni, valóban koronavírusos-e. 

Vasárnap este belázasodtam, az már másnapra elmúlt, de értelemszerűen a biztonság kedvéért nem mentem be a hivatalba. Kedden gyomorfájásom volt, de az is csak enyhe. Még nem voltam letesztelve, de természetesen elővigyázatosságból nem megyek addig vissza dolgozni, amíg nem bizonyosodunk meg arról, hogy nem vagyok fertőző – mondta az Atádhírnek Lassu István.

Az egyik önkormányzati dolgozónak a hétvégén viszont pozitív lett a tesztje, ő már múlt szerda óta nem dolgozik. Páran még panaszkodtak tünetekre, ők is otthon vannak. Jelenleg a 9 önkormányzati dolgozóból 5-en járnak be a hivatalba. A személyes ügyfélfogadásra eddig szerdánként volt lehetőség, most viszont az is szünetel, helyette telefonon, illetve a kihelyezett gyűjtőládákba rakott kérelmek útján lehet ügyet intézni. Péntekenként minden hivatali alkalmazott home officeban dolgozik.

Megosztás