A hétvégén újra Múzeumok Éjszakája

Már pénteken elkezdődik Nagyatádon a Múzeumok Éjszakája, ugyanis a T25-ben Bertók László emlékestet tartanak. Szombaton egész este helytörténeti kiállításokat lehet látogatni, de a tűzugrás sem maradhat el.

Pénteken kezdődik Nagyatádon a Múzeumok Éjszakája programsorozat, méghozzá a T25 Művészeti Galéria és Közösségi Házban Bertók László emlékestet tartanak, aminek a házigazdája Ágoston Zoltán, a Jelenkor folyóirat főszerkesztője lesz, továbbá közreműködik még Frank Ildikó színművész és Rozs Tamás csellóművész. 

A T25 egész este nyitva lesz, a tárlatokat ingyen látogathatják az érdeklődők.

Szombaton számos program vár a nagyatádiakra, a múzeumnál egész este helytörténeti kiállításokat tekinthetnek meg, amihez tárlatvezetés is jár. Este hat órától a Ziránó bábszínház előadását láthatják a nézők. A gyerekeket kézműves foglalkozásokkal, társasjátékokkal és játékos ismeretterjesztéssel várják.

Ökológiai előadást is tartanak Rinya-mente erdei címmel. Ezt követi az alkonyati séta a keresztúton. 9 órától két koncertet is élvezhet a közönség, először Zsazsi, Timi és barátaik lépnek színpadra, majd az Amazon Bloom szórakoztatja a közönséget.

Természetesen a tűztánc és tűzugrás sem maradhat el, ehhez a talpalávalót a Dió Banda biztosítja, és közreműködnek a Vadvirág és Fürjecske néptáncegyüttesek csoportjai.

A turisztikai központban nyitott harcjárművek, tárlatvezetés és szabadulószoba is várja a nagyatádiakat.

Megosztás