A hétvégére búcsút inthetünk a tavasznak

Péntek késő délutánra zivatart jósolnak a meteorológusok, szombatra pedig erős széllel érkezik meg a hidegfront a nagyatádi járásba. Átmenetileg éjszakai fagyokra is számítani kell.

A térségünkben várható zivatarra hívja fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése. Azt írják, hogy elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Az elmúlt napokban egy kis ízelítőt kaptunk a zavartalan tavaszi napsütésből, ám péntek késő délután a járásban záporra, zivatarra is számítani kell. Éjszaka erős széllel megérkezik egy hidegfront, aminek következtében holnap napközben több fokkal visszaesik a hőmérséklet, majd vasárnap tovább csökken, 8 és 12 Celsius-fokra kell számítani.

Az éjszakai órákban visszatér a fagy, a meteorológusok -2 és -4 fokot jósolnak Nagyatádra. A tavasz szerelmeseinek azonban nem kell sokáig lemondani a melengető napsütésről, ugyanis hétfőtől visszatér a tavaszi időjárás, napközben 16, éjszaka pedig 8 fokot mérhetünk, zápor csak elvétve fordulhat elő, viszont a szél továbbra is erősebb lesz a megszokottnál.

Sajnos a frontérzékenyekre nehéz napok várnak, a változékony idő megterheli a szervezetet, ezért az arra hajlamosak leginkább migrénes fejfájást, fáradékonyságot tapasztalhatnak a hétvégén.

(A nyitókép illusztráció.)

Megosztás