A legjobb diáklapok között az Ady tanulóinak újságja

A 30. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon, ünnepélyes keretek között adták át a DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázat díjait, ahol az Ady újságja, az ADYák Szemle idén is a legjobbak közé került.

A DUE Médiahálózat minden évben meghirdeti Tehetségkutató Diákmédia Pályázatát, melyen idén már 8 kategóriában lehetett indulni. A pályázat célja a legtehetségesebb, legügyesebb, médiával foglalkozó fiatalok, közösségek és mentoraik elismerése.

Az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon hagyományosan már 6. éve az ADYák Szemle diákújságírói is részt vesznek, ahol számos izgalmas program, nagyszabású vetélkedők döntői, érdekes előadások várják őket, illetve a Tehetségkutató Diákmédia Pályázaton rendszeresen érnek el helyezéseket változatos kategóriákban, 2018-ban Az év diáklapjának választotta az ADYák Szemlét a szakmai zsűri, idén azonban támogatás hiányában nem tudtak elutazni Budapestre.

Az év diáklapja kategóriában dicséretben részesült a KSZC Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnázium iskolaújsága. A dicséretet Márkus Marcell Dávid, az ADYák Szemle szerkesztője vette át, írta az Atádhírnek küldött tájékoztatójában az ifjú újságírók mentora, Hornyák Katalin.

Az ADYák Szemle szerkesztősége:
Boti Lóránt Ferenc 9.B
Farkas Balázs 9.B
Kovács Máté 9.B
Marián Dorka 11.C
Máté Abigél 7.H
Ostrega Sára Kinga 10.B
Rengel Tamás 9.B
Simon Sára Franciska 9.H
Suri Boglárka 9.H
Tamás Bettina 11.B
Török Ádám 9.B

Szerkesztő:
Márkus Marcell Dávid

Külsős tagok:
Zachariás Zsuzsanna
Kozma Lilla

Webszerver üzemeltetők:
13TI tanulói
Grafika, honlap:
Márkus Marcell Dávid
Informatikai segítőnk:
Mészáros Róbert tanár úr
Állandó tanári rovat:
Dergez-Mohari Kata tanárnő

Mentor:
Hornyák Katalin tanárnő

(Fotó: ADYák Szemle)

Megosztás