A nagyatádi cégek és munkavállalók pénztárcája is megsínyli a veszélyhelyzetet

Leállt a turizmus és sorra állnak le a nagy autógyárak, félmillió munkanélkülivel számol a kormány, zuhan a gazdaság, a tőzsde és a forint. Mi érezhető ebből most Nagyatádon, és mire számíthatunk a következő hetekben?

Erről beszélgettünk a Nagyatádi VTV stúdiójában legújabb vendégeinkkel: Maróti Andreával, a Park Hotel üzletvezetőjével; Bagó László építési vállalkozóval; Septe Józseffel, a Magyar Pékszövetség elnökével és interneten keresztül dr. Büttner Tamással, a megyei kereskedelmi és iparkamara alelnökével.

Elöljáróban néhány mondat: a helyi gazdasági szereplők közül eddig elsősorban a szálláshelykiadók, a hotelek és a vendéglátóhelyek szenvedtek nagyobb veszteséget. Azt már olvashatták, hogy ideiglenesen leállt az Industrie helyi üzeme is. Arról is beszámoltunk korábban, hogy a nagyobb gazdasági vállalkozások egyelőre legföljebb arra panaszkodnak: a határokon való nehezebb átjutás miatt lassabbá vált a külföldi áruszállítás.

Ám nyilvánvaló, hogy Nagyatád és környéke sem fogja megúszni: a 12 évvel ezelőtti recessziónál is súlyosabb járvány miatti válság mind a cégek, mind az alkalmazottak pénztárcáját jelentősen leapasztja majd.

A műsor ma este 18.00 órakor látható a Nagyatádi VTV-ben, majd a televízió Youtube-csatornáján.

 

Megosztás