A nagyatádi fiú most a klímaváltozásra szeretné felhívni a figyelmet

Márkus Marcell a legújabb kisfilmjében a klímaváltozásra szeretné felhívni a figyelmet. A 18 éves nagyatádi fiú elmondása szerint a kortársai nagyrésze a tagadást választja a cselekvés helyett.

– Sokan úgy vannak vele, hogy az a dolog, amit ő tesz, az nem számít, de szerintem sok kicsi, sokra megy – mondja.

A 18 éves fiú jelenleg mérnök-informatika szakra jár Nagykanizsára. Korábban az Ady Endre Gimnáziumban végzett. Nem ez az első kisfilmje, sikereiről mi is beszámoltunk.

– Nagyon fontos témának tartom a klímaváltozást, sőt, a legfontosabb téma. Alapvetően az a baj, hogy a jogszabályok, a jogalkotók lemaradásban vannak, nem követik a változásokat, illetve, ha életbe is lép egy szabály, az egy rettentő hosszú folyamat eredménye, cselekedni pedig most kéne.

Megérti azt is, hogy amíg a nagy cégek napi szinten ártanak annyit a klímának, mint az egyén az egész élete során, addig az emberek nagy részének nehéz elmagyarázni: van értelme foglalkozni a klímaváltozással.

– Egy demonstratív, passzív ellenállás segíthet. Ha gyökeresen változik a fogyasztói magatartás, akkor a nagyobb cégek is elkezdenek másképp gondolkodni, hisz a profitjuk visszaesik.

A kisfilm-pályázatot a Solar Hero nevű cég írta ki, hogy megtalálják az ifjú klímaaktivistákat, akik felhívják a figyelmet, hogy miért fontos a napenergia, és általánosságban a megújuló energiaforrások.

Marcell Lastgen című kisfilmjére az itt lehet szavazni egészen december 31-ig.

(A nyitókép egy részlet Marcell videójából.)

Megosztás