A nagyatádi kisgyerekek 60 százalékát viszik óvodába hétfőtől

Az óvodák előzetesen felmérték az igényt, hogy tudják, hány kisgyermeknek kell biztosítani az étkezését. Eszerint mintegy 120 apróság továbbra is otthon marad, a többségük azért, mert féltik őket és a családot a szüleik.

Az általános iskolák alsó tagozataihoz hasonlóan a nagyatádi óvodák is nyitnak hétfőn. Ők az elmúlt hetekben csak ügyeletet láttak el, ezzel a lehetőséggel általában csupán néhány szülő élt alapos indokkal. Jelenleg 14 kisgyermeket visznek a szüleik óvodába.

Mi az étkezési igény miatt felmértük, hány ovist várhatunk hétfőtől – mondta Laczikné Koleszár Éva, a Nagyatádi Óvodák vezetője. – Összességében a kisgyerekek 60 százalékát hozzák be. Van olyan óvoda, ahol 90 százalék feletti részvételt jeleztek, és olyan is, ahol 50 százalék alattit. Készítettünk egy formanyomtatványt, ezt feltöltöttük a közösségi oldalak zárt csoportjaiba: ha ezt kitöltik a szülők, akkor igazoltan hiányzik a gyermekük.

Minden óvoda és minden csoport elkezdi a munkát hétfőn, hangsúlyozta az óvodák vezetője. Több mint 300 kisgyerek jár a nagyatádi óvodákba, a felmérés alapján közülük mintegy 120-at hétfőtől is otthon tartanak a szüleik. Néhányan betegek, de a többségüket féltik a szüleik a fertőzéstől, és attól, hogy hazavihetik a koronavírust, megfertőzve így akár a nagyszülőket is.

A Pedagógusok Szakszervezete aggasztónak találja, hogy április 19-től éppen azt a két korosztályt küldik be az intézményekbe, akiknél a legkevésbé lehet megvalósítani a távolságtartást: az óvodásokat és az alsósokat.

Megosztás