Négy bérlakást pályáztat a nagyatádi önkormányzat

Az Aradi, a Baross és a Korányi utcában hirdetett meg az önkormányzat összesen négy lakást piaci alapon történő bérleti jog elnyerésére. Kedvező áruk miatt nagy rájuk a kereslet.

A nagyatádi önkormányzat összesen 168 lakással rendelkezik, és szinte valamennyit ki is adják, nem sokáig marad betöltetlen egy-egy megüresedő ingatlan. Jelenleg 60 százalékukat szociális alapon hasznosítják, a maradék 40 százalék egyéb hasznosítású, ebbe tartoznak a piaci alapon megpályáztatott otthonok is.

Az önkormányzat most a tulajdonában lévő ingatlanok közül újra meghirdetett lakásokat piaci alapon történő bérleti jog elnyerésére, összesen négy darabot, ezek pedig a következők:   

  • Aradi utca 16/b. fszt./1. 2 szobás (54 négyzetméter)
  • Baross Gábor utca 5/A. 2/5. 1 szobás (25 négyzetméter)
  • Baross Gábor utca 5/A. 3/6. 1 szobás (25 négyzetméter)
  • Korányi Sándor utca 4. 3/4. 1+2 fél szobás (58 négyzetméter)

A meghirdetett piaci alapú lakbér 718 forint négyzetméterenként, vagyis mivel nyílt eljárásról van szó, erről az árról indul a licit, amennyiben több pályázó is jelentkezik. Vagyis például meghirdetett lakások közül a legnagyobbért, a Korányi Sándor utcában található ingatlanért a jelenlegi piaci ár alapján egy hónapban megközelítőleg 42 ezer forintot fizetne a bérlő, ami meglehetősen kedvezőnek mondható más albérletárakkal összevetve. De, persze a végleges bérleti díj a benyújtott pályázatok elbírálása során lesz meghatározva, és a rezsiköltséget nem tartalmazza. Utoljára tavaly decemberben hirdetett meg az önkormányzat 5 lakást, akkor is nagy volt az érdeklődés, a legtöbb ingatlanra többen is pályáztak. Ez is azt mutatja, hogy Nagyatádon nagy a kereslet a bérlakásokra.

A pályázati határidő 2021. május 11-én, kedden 16:00 óráig tart. A részletes pályázati anyag átvehető, azzal kapcsolatban felvilágosítás kérhető a Nagyatádi Polgármesteri Hivatal Műszaki és Vagyongazdálkodási Irodájában (tel.: Telefon: 82/504-541, mobil: 30/217-5237; www.nagyatad.hu).

Megosztás