A nagyatádi kötélugrók brillíroztak a norvég világbajnokságon-videóval, képekkel!

Városunk kötélugrói 11 számban versenyeztek a norvégiai világbajnokságon. Erre 26 ország mintegy ezer sportolója érkezett. Az atádi csapatnak az erős mezőnyben is sikerült több érmet szerezni. Képgalériával!

Múlt héten kezdődött a World Jump Rope elnevezésű kötélugró világbajnokság, amit idei évben Norvégiában, az Oslo-fjordoknál rendeztek meg. Huszonhat ország mintegy ezer sportolója érkezett ide, hogy több versenyszámban, különböző korcsoportban mérettessék meg magukat. Városunkat a Nagyatádi Kötélugró Klub 4 tagja képviselte a versenyen. A négy résztvevő a 15-16 évesek korcsoportjában indult. A kötélugró klub a legtehetségesebb tagjait neveztebe a nívós versenyre. Így Novográdecz Bence, Varga Janka, Máder Hédi és a nagykanizsai Ágoston Barbara indulhattak a világbajnokságon. A nagyatádi klub mellett Magyarországról még Maklár, Szentendre és Mórahalom delegált versenyzőket. A több mint 30 fős magyar küldöttség igazán szépen szerepelt. A mieink 11 számban indultak, és több érmet is bezsebeltek. Kisköteles formációban két versenyszámban ezüstöt, kínai párosban szintén ezüstöt szereztek a nagyatádi kötéltáncosok. Két egyéni ezüst is született, amit Novográdecz Bence és Ágoston Barbara gyakorlata érdemelt. Ezzel még koránt sincs vége az éremesőnek, Bence és párja, Máder Hédi olyan hibátlan gyakorlatot mutatott be, amely meg sem állította őket a dobogó legfelső fokáig. A páros ezzel bejutott a már korcsoport nélküli 6 legjobb közé, vagyis a Grand Finale-ba. A felnőttek közt sikerült az 5. helyet megszereznük. Bence egyéni gyakorlatával szintén továbbjutott a korcsoport nélküli 14 legjobb közé, a rendkívül tehetséges kötélzsonglőr fiatalember pedig megmutatta a mezőnynek, milyen magyar tehetségtől kell tartaniuk az ellenfeleknek. Bence az előkelő 13. helyet tudhatja magáénak. 

Gratulálunk a csapatnak és az edzőnek: Jünglingné Czotter Évának!

A Nagyatádi Kötélugró Klubot Nagyatád Város Önkormányzata és a KSZC Ady Endre Gimnázium vezetősége támogatta.

Jövő vasárnap pedig újra szurkolhatunk Bencének. A nyári szünete előtti utolsó versenye Grazban, az Európa Bajnokságon lesz.

 

Megosztás