A nagyatádi középiskolákban így indul a tanév

Megérkeztek a tankönyvek mindkét intézménybe, az Adyban két részletben tartják a tanévnyitót, a szakközépben egyszerre, mert ott kevesebben vannak. Jó idő esetén szabadtéri rendezvény lesz mindkét helyen.

A Kaposvári Szakképzési Centrum minden iskolájába hiánytalanul megérkeztek a tankönyvek – közölte a központ. Augusztus 26-án utolsóként a Nagyatádi Szakképző Iskolába szállították ki a csomagokat, amelyek tartalma idén szeptembertől már minden nappali tagozatos diáknak ingyen jár.

A Kaposvári Szakképzési Centrum 10 intézménye, összesen mintegy 25 ezer darab könyvet rendelt, amelyeket a tankönyvfelelősök évfolyamonként és ágazatonként szortíroznak. Az Adyban már ki is osztották azokat, a szakképzőben pedig a tanévnyitót követően kapják majd meg a diákok.

Szeptember 1-jén 1215 hetedik és kilencedik osztályossal együtt több mint 5 ezer tanuló kezdi el tanulmányait a centrum iskoláiban, ahol hagyományos oktatás mellett, osztályfőnöki órákkal kezdődik a 2020-2021-es tanév.

A koronavírus miatt rendhagyó lesz az idei tanévkezdés. Különleges szabályokkal, rendkívüli körülmények között csengetnek be. Mindkét nagyatádi középiskola elkészítette a járványügyi intézkedési tervét, ezek – a tanévnyitóra vonatkozó információkkal együtt – megtalálhatók az intézmények web-, ill. közösségi oldalain.

(Nyitóképünk az Ady gimnázium tavalyi tanévnyitójára érkező diákokat mutatja)

 

Megosztás