A nyári szünetben sem tétlenkednek az atádi judosok

Többen is övvizsgát tettek az utóbbi időben, Somogyudvarhelyre pedig sportágválasztóra mentek. A versenyszezon Pécsett kezdődik meg számukra szeptember második felében. Két korcsoportban is várják a jelentkezőket.

Sikeres szezont zártak a Nagyatádi Judo Club növendékei, legutóbb két nagyatádi vívta az országos diákolimpia döntőjét, de az egész évadban remek teljesítményt nyújtottak a sportolók, így akár a jól megérdemelt pihenéssel is tölthetnék az idejüket. Ehelyett a hónap végén Somogyudvarhelyen jártak a helyi iskola sportágválasztó rendezvényén, hisz a tagfelvétel egész évben folyamatos, öt éves kortól az óvodás, hét éves kortól pedig az iskolás csoportba várják az utánpótlást.

Négy versenyzőjük (Horváth Lilla, Bálizs Balázs, Nagy Zalán Zoltán és Kóródi Marcell) az Árpád iskolában kapott az egész éves kiváló teljesítményért kitüntető oklevelet, valamint pénzjutalmat.

– Nagyon jó kezdeményezés volt az iskolától, hogy a sportteljesítményért díjazzák a gyerekeket – mondta el Botka Gábor, a csapat egyik edzője.

Vasárnap a csapat egyik versenyzője, Nagy Timót Ferenc járt Kaposváron, hogy regionális övvizsgát tegyen, amit sikeresen abszolvált, így a zöld övfokozat büszke tulajdonosa lehet.

A kezdő csoport tagjai is övvizsgát tettek (Szabó Janka Zsófia, Talián Dóra, Borsi Cintia Rozália, Béres Olivér, Lakos Brunó, Szoboszlai Adrián, Kiss Lóránt és Kóródi Marcell), ők fehér övet, illetve Kóródi Marcell a fehéren felül a citromsárga övet is megszerezte.

Legközelebb a judosaink Pécsett lépnek tatamira szeptember 23-án, de a felkészülést már nyár végén megkezdik.

Megosztás