A szépkorúak tartottak megyei művészeti gálát Nagyatádon

Immár 25. alkalommal rendezték meg a somogyi szépkorúak vegyes műfajú művészeti gáláját. A nagyatádi rendezvényen számos elismerést kaptak a megyei tagok, és izgalmas műsorral készültek az egyesületek, klubok.

Kéttucatnyi műsorszámot láthatott ma a közönség a nagyatádi kulturális központban, ahol megrendezték a szépkorúak megyei gáláját, ám az előadások előtt Ormai István, a rendezvény védnöke, valamint Stikel János a Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy Megyei Szövetségének elnöke köszöntötte a megjelenteket.

Október Somogyban hagyományosan a szépkorúak hónapja, és a művészeti bemutató lehetőséget ad arra, hogy köszöntsék a nyugdíjasokat. A köszöntők előtt a megyei szervezet kiosztotta a díjakat. Ebben az évben Szövetségben a szépkorúakért elismerést kapott Fischi Jánosné, a somogysárdi Ezüstfenyő Nyugdíjas Klub tagja, Horváth Sándorné, a Nagyatádi Cérnagyári Nyugdíjas Klubja elnöke, valamint László Istvánné, a balatonszentgyörgyi Margaréta Nyugdíjas Egyesület alapítótagja és Verb Józsefné, aki a zselickislaki klubot vezeti.

A szövetség dísztagjának választottak Huszti Gábort, aki a Somogy Vármegyei Közgyűlés alelnöke, akinek nagy szerepe van abban, hogy a vármegyei vezetés elismeri és értékeli, támogatja a szövetség által végzett munkát.

A 2018-ban alapított, az úgynevezett „Nyugdíjasok Szervezetinek Somogy Megyei Szövetsége Díszoklevele” elismerést több nagyatádi is kapott. Az elismért azok kaphatják, akik hosszabb időn keresztül, vagy egyszeri alkalommal nyújtottak kiemelkedő teljesítményt, vagy bármilyen tevékenységgel segítették, öregbítették a szövetség hírnevét. Díjazták Brudics Józsefet és Brudics Józsefnét, az Őszi Napfény Nyugdíjas Klub tagjait és Joós Ferencnét a Nagyatádi Konzervgyári Szakszervezeti Nyugdíjas Klub csoport vezetőjét.

A díjak átadását követően huszonnégy előadást láthattak a vendégek, hét kistértség hozta el a műsorát Nagyatádra. Elsőként – a hagyományoknak megfelelően – a nagyatádi Őszi Napfény lépett színpadra, akik nyugdíjas zumbával készültek, majd népdalokat énekelt a Kaposvári Dalárda. A várdai Gyöngyvirág klub, akinek a vezetője korábban a Somogy Táncegyüttesben táncolt évekig, sárközi táncokkal készült a gálára. Az előadások során megszólaltak galgamenti népdalok, a Petőfi 200 emlékév apropóján Petőfi Sándor verseit is hallhatta a közönség, de berzencei népdalok is helyet kaptak a műsorban, illetve Móricz Ördög című novellájából egy jelenetet mutattak be. A gálát a Zákányfalui Együtt Egymásért Hagyományőrző és Nyugdíjas Egyesület műsora zárta, akik népszerű retro dalokat adtak elő.

A végén minden fellépő egy emléklapot kapott, amit Stikel János adott át, illetve az ő gondolataival zárult a gála.

Megosztás