Így állítsd be az Árfigyelőt, hogy a nagyatádi árakat mutassa

Az online árfigyelő rendszer új funkcióval bővült, így már lehetőség van beállítani, hogy pontosan melyik üzletek áraira vagyunk kíváncsiak. Márkus Marcell írása.

Korábban előfordulhatott, hogy olyan termékek is megjelentek a listában, amik egy másik városban kaphatóak ugyan, de nálunk nem.

A nagyatádi üzletek kiválasztásához a kedvenc boltokra kell kattintani, azon belül pedig a boltok hozzáadására, majd a térképen meg kell keresnünk Nagyatádot, és be kell jelölnünk a kedvenc üzleteinket. A rendszerben a Tesco, a Lidl, a Penny és a Spar megjelölt termékeinek árát hasonlíthatjuk össze, és találhatjuk meg a legkedvezőbb ajánlatot.

A termékek egységár szerint vannak rendezve, bal oldalon láthatjuk a legolcsóbbat, tőle jobbra pedig egységár szerint növekvő sorrendben a többi terméket az adott termékkategóriában.

Az egységár fontos összehasonlítási alap, ugyanis a képen látható kenyérről első ránézésre azt gondolhatnánk, hogy kedvezőbb árú, mint a társai, de ha megnézzük az egységárat, kiderül, hogy az magasabb, tehát kevesebbet kapunk a pénzünkért cserébe.

A Gazdasági Versenyhivatal egy videós összefoglalót is készített a kedvenc boltok beállításáról, mely itt tekinthető meg:

Az Árfigyelővel napi bevásárlólista is készíthető, amin boltokra lebontva láthatjuk, hogy a listánkon lévő termékeket hol érdemes megvennünk, és mennyibe fognak kerülni. Az oldalon szereplő adatok minden reggel legkésőbb 4 óráig frissülnek, az összeállított bevásárlólisták pedig könnyedén megoszthatóak akár egy üzenetben vagy e-mailben is.

(A nyitókép illusztráció, forrás: depositphotos.com)

Megosztás