A szünidőben is kapnak meleg ételt az atádi gyerekek

Nagyatádon az iskolai nyári szünidőben 43 munkanapon keresztül, míg az óvodásoknak 4, a bölcsődéseknek pedig 10 napon át, a zárva tartásuk idején biztosítja az önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetést.

A települési önkormányzat szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kifejezett kérelmére a déli meleg főétkezést ingyenesen köteles biztosítani a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére a szünidőben. Ők egyébként nemcsak a nyári szünidőben, hanem mindegyikben jogosultak ezt igénybe venni.

Az idei nyáron 14 iskolás, 3 óvodás és 4 bölcsődés gyermek szülője élt ezzel a lehetőséggel, a tavalyi évhez képest kevesebben, akkor 18 iskolás gyermek vette ezt igénybe. 2019-ben még 36 iskolás és 7 óvodás, 2017-ben pedig 55 iskolás, 13 ovis és 4 bölcsődés részesült szünidei gyermekétkeztetésben Nagyatádon, aminek keretében a NINESZ a déli meleg ételt idén júliusban az Árpád iskolában, augusztusban pedig a kollégiumban működő konyháján biztosítja.

(A nyitókép illusztráció, forrás: depositphotos.com)

Megosztás